Telefon ekranı kapalıyken virüs yüklenebilir mi?

jack_1

Yoctopat
Katılım
25 Eylül 2025
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba başlıkta yazdığı gibi okulda sınıfta bir sürü kişiyle kavgalıyım. Discord filan takılıyorlardi işte RAT filan nedir biliyorlar, telefonu kutuya koyuyoruz. Başkan götürüyor ama kendi dostlarının telefonunu filan alıyor. Bu başkan benim telefonumu alıp, bir de bazıları sonradan telefonu almaya gidiyor. Bunlardan biri de benim telefonumu alıp şarj yerinden herhangi bir virüs yükleyebilir mi? Ekran şifremi bilmiyorlar ama görmüş olabilirler. Telefonda değişiklik görmedim ve telefonu kutuya her koyduğum da kapatıyorum. Birkaç kez açık geldi, işte bunlar virüs yükleyip kameradan beni izleyebilir mi, dinleyebilir mi, ekranı mı izleyebilir mi?

Yani WhatsApp mesajlarını filan görebilir mi? Eğer virüs bulastirdilarsa bu virüs evdeki modeme ve oradan modeme bağlı olan diğer cihazlara bulaşır mı? Televizyona ekran yansıtma yapıyorum HDMI ile, televizyona virüs bulaşır mı? Ailemin telefonuna hotspot ile internet, Bluetooth ile fotoğraf filan gönderiyorum. Onların telefonuna virüs bulaşır mı? Kameradan izleyebilir mi? Dinleyebilir mi? Virüs bulastiysa ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz? Geçen sene yaşandı çoğu olay, bu sene yeni başladı zaten, telefonumu hep odamda tutuyorum ailemle konusmalarimi duymasinlar diye, gormesinler diye. Telefonu kullanırken öyle büyük işler yapmamaya çalışıyorum, telefonla filan konuşurken önemli konular konuşmamaya çalışıyorum, cevaplarınızı bekliyorum?

1) Virüs bulaşmış mıdır saydığım bütün cihazlara?
2) Virüsü nasıl temizleyebilirim?
3) Ele geçirdikleri bilgiler, görüntüler filan varsa ne yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.
 
Hocam bitdefender denedim bi ara çok karışıktı ve ücretli gibiydi
Abonelik isterse daha sonraya basın ve ya atla çarpı vb. sağ üstteki gibi olacaktır. Sonra erisilebilirlik sekmesinden izinlerini vereceksiniz.

Screenshot_20250926-010546.png

Bende yükleyip tarama yaptım. korsan uygulamalarım ortaya çıktı.
Screenshot_20250926-010930.png

ESET şu an piyasadaki en kötü antivirüs yazılımlarındandır. Forumda virüs testleriyle ilgili konu vardı ararsanız bulursunuz. Bitdefender veya Kaspersky kullanılmasını tavsiye ederim. Avast da iyi bu aralar, geri kalanının işlevi iyi değil. McAfee zaten çöp.

Bitdefender ve Kaspersky ile taramak en iyisidir.
Bu konudan bahsediyorsunuz degil mi?
 
Son düzenleme:
Bu konudan bahsediyorsunuz degil mi?

O konu eski, yenisi bu;
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı