Ryzen 5 7500F, RX 9070 XT sistem darboğaz yapıyor

wess1010

Yoctopat
Katılım
19 Kasım 2025
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 5 7500F RX 9070XT 32 GB RAM 6000 MHz'de çalışıyor fakat CS 2'de CPU %80'lerde çalışıyor GPU ise %35-40 arası çalışıyor bu yüzden FPS'im 300-400 arası alıyorum ve bu ekran kartına göre sanki düşük kalıyor. Öneriniz var mı? Darboğaz yüzünden mi budurum yaşanıyor?
 
CS2 için normal. CPU ağırlıklı bir oyun; grafik ayarlarını yapabildiğiniz en yükseğe çekin. Ayrıca, hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?
 
İşlemcinin çekirdeklerine tek tek baktığında %100 kullanan varsa darboğaz demektir(yazan %80 bütün çekirdeklerin ortalaması olabiliyor), yoksa tam darboğazlık bir durum sayılmaz. İşlemciye OC ve UV yapmayı deneyebilirsin, CS Valorant dışında böyle bir sorunla karşılaşmazsın zaten.
 
Peki bu durumu cpu değiştirmeden çözemez miyim? Denedim bayağı her şeyi ama pek bir şey değişmedi istediğim verimi alamıyorum sanki o kadar parayı boşa vermişim gibi hissettim
 
CS2 için o sistemde 300–400 FPS zaten normal sayılır. Bu, zararlı bir CPU darboğazı değil; CS2 ve Valorant gibi oyunlarda normal. Çözünürlüğünüz 1080p ise ve yapabiliyorsanız 2K’ya geçebilirsiniz. Bu, ekran kartı yükünü artırarak işlemciye biraz ferahlık sağlayacaktır.
 
CS2 için normal. CPU ağırlıklı bir oyun; grafik ayarlarını yapabildiğiniz en yükseğe çekin. Ayrıca, hangi çözünürlükte oynuyorsunuz?
1080 p oynuyorum cs2 için almıştım pc'yi zaten o kadar sıkılmıştım ki 200-300 arası oynamaktan şimdi aynısı olunca biraz hayal kırıklığı oluştu
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı