5 aylık spor yapan biri için ağırlıklar nasıl?

FurkanK6

Femtopat
Katılım
4 Ağustos 2025
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta gördüğünüz gibi 5 aydır spora gidiyorum ama tam olarak 5 ay sayılmaz. İlk ay salonumda kimse yardımcı olmadı sosyal medyadan gördüğüm hareketlerle başladım.
Ardından diğer salonumda çok yardımcı oldular fakat ben çok şey denedim. Sıfır karbonhidrat, sıfır yağ gibi. İlk aylar beslenme hak getire kas kaybı tavandaydı. Spor salonumuzdaki aylık ölçümlere göre yağ kaybım vardı fakat kas kaybım hep yüksekti. Son 1 aydır hakkını vererek çalışıyorum üç beş derken ağırlıklarımı artırdım. Birkaç gün sonra da 5. ayımı dolduracağım. Hala çömez sayılırım, tavsiyelerinize açığım.

  • Lat pulldown: 50 kg.
  • Bench press: 45 kg / pr 60 kg.
  • Incline bench: 35 kg.
  • Biceps dumbbell curl: 12,5 / 15 kg.
  • Lateral raise: 7,5 / 10 kg.
  • Dumbbell fly: 10 kg.
  • T-bar row: 25 kg.
  • Skull crusher: 17,5 kg.

Temel olarak aklıma gelen hareketler bunlar.

Ek: bunlar set girdiğim, bar dahil kilolar.

Spora 110 kg ve hocamın söylediğine göre kas oranı bayağı düşük şekilde başladım. Şu anda da hâlâ öyle. Bir ay önceki ölçüme göre 90 kg ve %19 yağ oranındaymışım.

Bir de yazmayı unuttum boy 190.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gayet iyi ilerliyorsun.
 
Önemli olan sadece ağır kaldırmak değil ki. İstikrarlı, sabırlı ve azimli çalışman lazım. Hareketi formdan uzak yaparsan kaldırdığın o ağırlık sadece sana zarar verir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı