AliExpress Kargo Türü Seçimi

TyLannister

Kilopat
Katılım
28 Temmuz 2016
Mesajlar
267
Makaleler
1
AliExpress'ten bir ürün alacağım. Gönderimde standart seçenek olan ''Ücretsiz Gönderi e/a Turkey aracılığıyla Seller's Shipping Method'' seçeneği yerine başka örneğin China Post Air Mail gibi ücretli gönderimleri seçsem, gönderim süresi ve ücreti dışında ne gibi farklılıklar olur?

Almayı düşündüğüm ürün: Tahmini Teslimat Zamanı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ücretsiz olanı seçerseniz aldığınız ürünü takip edemezsiniz ve paketiniz kaybolabilir, çalınabilir. Ücretli olanı seçerseniz -örneğin China Post- ortalama 10-20 gün arasında beklersiniz ve kargonuzu takıp edebilirsiniz. Takip etsem ne olacak etmesem ne olacak diye sorarsanız da üstte belirttiğim şekilde paketiniz kaybolabilir veya çalınabilir, takipli kargoda böyle bir şey mümkün değildir.
 
İki seçeneği de denemiş birisi olarak genel mana da aralarında çok büyük fark olmadığını belirteyim.

Ücretsiz seçenek olarak da genel de China Post seçeneği sunuluyor denk geldiğim kadarıyla.

25 parça üzeri alış-verişim var AliExpress'den, bu güne kadar elime ulaşmayan sadece tek bir parça oldu. Bu durumda da AliExpress üzerinden ürünü teslim almadığınızı bildirerek para iadenizi alabilirsiniz.

Söz konusu platformda kargodan ziyade satıcı daha önemli kanımca.

Lakin ücretsiz kargo takip edilemiyor, kayboluyor, çalınıyor gibi bir duruma denk gelmedim, hoş, para iadesi alabiliyorsunuz zaten belirttiğim gibi.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı