i7 3770 - GTX 780 Ti - ASRock Fatal1ty Z77 Professional BIOS Kaynaklı Donanım Çakışması

Burak Adak

Hectopat
Katılım
16 Eylül 2014
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
BIOS donuyor, bilgisayar açılırken kasıyor, oyunlarda (orijinal ya da korsan fark etmeksizin) 2 dakikadan fazla durmuyor, onboard GPU'nun kaldırdığı oyunlar hariç. BIOS kaynaklı donanım çakışması olduğunu düşünüyorum nasıl düzelteceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim : i7 3770-GTX 780Ti-Vengeance 16 GB(2x8GB) DDR3-ASRock Fatal1ty Z77 Professional-1,5 TB WD-Aerocool Strike-X 1100w-Corsair H100i -Corsair Graphite 600T

1.jpg
2.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle temiz kurulum yapın, BİOS ayarlarını sıfırlayın. Sorunların devam edip etmesi durumunda HDD testlerini yapın. Sıcaklık değerlerini kontrol edin. Bunların hepsinden sonra sorunlar devam ediyor mu ona göre tekrar görüşelim.
 
İlginiz için teşekkür ederim. Bıos ayarları yapıldı, HDD, Ram vb. tüm testler yapıldı. Sıcaklık değerlerinde problem yok fakat sorun devam ediyor. Tamirci anakart’ın yetersiz olduğu söyledi şimdi anakart’ı değiştirmeyi planlıyorum lakin piyasada olan ürünler yeterli olurmu bilemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı