Laptop Donuyor/Kilitleniyor

asrinfindik

Kilopat
Katılım
13 Kasım 2016
Mesajlar
64
Yer
TR | DE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
3.Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Herkese merhabalar. Bilgisayarımı sorunsuz kullanırken bir gün bir anda kendi kendine dondu ve öylece kaldı. Sonra kapatma tuşuna basılı tutup tekrar açtım. Açılış ekranında Toshiba geliyor ve bir anda sanki Boot olurmuş gibi o yazı gidiyor ekran kapanıyor ama ekran açılmıyordu. Fan ve klavye ışıkları hala çalışıyordu ama başka bir şey yok. Monitöre ve TV'ye bağlayıp denedim ve sonuç alamadım.

Daha sonra USB ile Ubuntu'yu Boot ettim ve sıkıntısız açıldı. Bende SSD'yi komple sıfırlayıp tekrar Windows kurdum. Laptop normal açılıyor ama bi' 5-10 dk sonra yine donuyor. Donma esnasında şunu fark ettim. Mouse işaretçisi nerede olursa olsun tam donma anında ekranın ortasına geliyor.

Daha sonra kapatma tuşuna basılı tutup kapattım ve açıp BIOS ayarlarına girdim. Tarih ve saatin sıfırlanmış olduğunu görüp doğru bir şekilde ayarladım ve tekrar Boot ettim. Windows'u kullanırken yine 5-10 dk sonra dondu ve aynı şekilde fare yine tam ekran ortasına geldi. Tekrar kapatıp BIOS ayarlarına girdim ve yine tarih ve saatin sıfırlandığını gördüm. Tam 30 dakikadır BIOS ekranında bekliyorum ve henüz donma yaşamadım.

Sorun acaba neyden kaynaklıdır? Anakart pilinin değişmesi gerekiyorsa değiştiririm sıkıntı değil ama kesinlikle sorunumu çözer mi? Ya da sorun bundan mı kaynaklı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Depolama alanınız arızalı gibi gözüküyor. SSD aşırı ısınıyor olabilir. Farklı bir depolama aygıtı ile deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı