Ayrıca tırnak kısmını denk getirmek dahi yerliydi hocam. Yani ekran kartının güç girişini dibinden tutun ve kablonun kafa kısmını da hafif titreterek çekip çıkarmaya çalışın. Yani onu öyle bir güçle ittirmişsiniz ki uyumsuz şekillere rağmen zorla yolunu yapıp girmiş. Düzeltince CE o kafayı değil kablonun devamındaki diğer kafayı takın SE sefer. Umarım ekran kartı güç slotunu çok deforme etmemişsinizdir.
Hocam ters taksanız ekran kartını kullanamazdınız zaten hiç. Siz neye istinaden ters taktığınızı söylediniz? Eğer çıkarmakta zorlandıysanız bir tane tırnak var ekran kartına geçen. Onun kaldırma ucuna basıp tırnağı kaldırıp öyle çıkartacaksınız. Ya da zamanla genleşme olduğundan çıkmıyordur. Yoksa ters taksanız asla açılmazdı bilgisayar hatta kart tamirle bile kurtarılamayacak bir zarar görebilirdi.
sağolun hocam kafaya takmıştım rahatladım şimdi yani bi sorun olmaz diye anlıyorumHocam bazı modellerde böyleymiş tırnak. Önce kabloyu biraz ittirip tırnağı boşa çıkarın ve sonra plastik cımbız gibi bir şeyle karta zarar vermeden tırnağa basıp kabloyu öyle çekmeyi deneyin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.