NZXT C1200 ATX 3.1 Güç Kaynağı (PA-2G2BB-EU) Değişim Süreci ve Deneyimler

Bütçe
Bütçeyle ilgili değil
2025 Kasım ayında Vatan Bilgisayar'dan bilgisayar toplarken, güç kaynağı olarak NZXT C1200 ATX 3.1 almıştım (yeni nesil PA-2G2BB-EU).

Önce nereden geldiğini tam anlamamıştım ancak ilk aldığım dönemden itibaren, zaman zaman PSU fanından ciddi düzeyde ses geldiğini fark ettim. Sesi kaydettim, şöyle;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


İlginç yanı, bu ses bazen 1 hafta 10 gün hiç gelmiyor, PSU son derece stabil çalışıyor ancak geldiği zaman da kesilmiyordu. Zero fan modu açık/kapalı da fark etmiyordu. Hatta ses geldiğinde bilgisayarı açıp kapattığımda ses kesiliyordu.

Neyse, sistemi Vatan'da topladığım için onlar aracılığı ile PSU'yu birebir değişim talebi ile yetkili servis Segment Bilgisayar'a gönderdik. Yukarıda yazdığım belirtileri de başvuruya ekledik. Sesin sürekli gelmediğini özellikle belirttik. Bu arada Segment tam bir felaket servis. Hem çok yavaşlar, hem de PSU'ya tam hakim değiller. 2 hafta sonra zor bela bana gelen yanıt şu oldu;

"Ürün 3 gün boyunca sistemde yük altında test edildi. Fan sesi takip edildi herhangi bir sorun görülmedi".

IMG_7412.jpeg


Nasıl, şaşırmadık değil mi? :)

Segment müşteri yetkilileri ise tam komedi. Dedim ki, "üretici NZXT sorunun farkında, hatta RMA sürecini başlatıyorlar, diyor ki "o bahsettiğiniz yerin bizimle ilgisi yoktur, üretici firma biziz, biz ne dersek öyle olur". Bu kadar da hakimler servisi oldukları markaya yani :)

IMG_7411.jpeg


Ben videoyu tekrar gönderip üsteleyince bu kez Segment arızayı onayladı ama ürün stoklarda yok diye para iadesi yapılabileceğini söyledi. Ehh, bu da bir gelişme sonuçta...

Bu arada ben tabii NZXT Global'e video ve şikayetimle başvurmuştum. Oradan hiç ikiletmeden doğrudan RMA sürecini başlatalım yanıtı geldi.

Sevgili dostlar, NZXT Global ve onun Türkiye temsilcisi benim bugüne kadar gördüğüm en ilgili, en bilgili, en yardımsever teknik desteği sunuyor. Aklınızda bulunsun, NZXT marka ürünlerinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bir sorun durumunda kesinlikle çok yardımcı olacaklardır. Tüm bu süreç boyunca WhatsApp üzerinden ve/veya doğrudan konuşarak iletişimde kaldık. Ki zaten NZXT bu PSU'suna 10 yıl garanti veriyor.

Son durum şu;

NZXT Global temsilcisi (isim vermiyorum) benimle doğrudan telefonla görüştü, kendisine tüm belgeleri ve videoyu yolladım, sorunu hemen tespit etti ve "size hemen yeni bir PSU göndereceğiz dedi". Vatan Bilgisayar stoklarında olmamasına rağmen başka satıcıdan aynı PSU bulundu, NZXT temsilcisi Segment ile görüşüp tüm süreci organize etti, garanti süreci Vatan Bilgisayar tarafından başlatıldığından yeni PSU Vatan'a gönderildi ve ben oradan teslim aldım.

Yeni PSU'yu monte ettim ve şimdilik her şey gayet normal çalışıyor.
IMG_7410.jpeg


Belki süreç biraz uzun oldu ancak nihayetinde karşınızda gerçekten işini bilen ve doğru yapan bir NZXT müşteri hizmetleri buluyorsunuz. Segment ise hala kraldan çok kralcı, kendini üretici zannetsin :)

Kıssadan hisse;

Servisi Segment olan hiç bir ürün almayın...

Markası NZXT olan her ürünü gönül rahatlığı ile alın...(Türkiye desteği sürdüğü sürece tabii)
 
Türkiye'de müşteri hizmetleri deneyimime göre 1 ASUS 2 NZXT cidden çok yardımcı oluyolar sadece ASUS çok daha hızlı.
 
Türkiye'de müşteri hizmetleri deneyimime göre 1 ASUS 2 NZXT cidden çok yardımcı oluyolar sadece ASUS çok daha hızlı.
Asus'la hiç işim olmadı ama NZXT gerçekten inanılmaz hızlı. Araya Segment girmemiş olsaydı, ürün tedariki dahil 3 günde yeni psu'ya kavuşmuş olacaktım.

Hem Türkiye'deki temsilci, hem de global servisleri çok ilgili.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı