Neden Yarış Oyunlarında Mouse Kontrolü Yok?

@Napstablook dediklerinize katılmıyorum ama buna saygı duyarım düşünceleriniz benim için önemli. GTA V oynamadığım için ne desem boş olur. Dediğim gibi biraz da alışkanlık olduğu için sinir olmuş ve çile çekmişsiniz muhtelemen. Gerçekten benim gibi birisi olsaydınız yola mı konsantre oluyim, mouse mi çeviriyim demezdiniz. Ben şu anda bu ikisini birbirden bağımsız olarak görmüyorum. Tam aksine birbirine bağımlı iki şey gibi geliyor bana.
 
GTA V' i şöyle açıklayayım size; eğer mouse ile herhangi bir etkileşimde bulunmazsanız herhangi bir yarış oyununda olduğu gibi arabayı sürebiliyorsunuz. İsterseniz de anında mouse' u çevirip istediğiniz yöne bakabiliyorsunuz.
Küçüklükten gelen alışkanlıkla yarış oyunlarını hep iki elle oynarım. Bir elim el freni ve nitroda diğer elim de yön tuşlarında.
Dediğim gibi küçüklükten gelmiş bir alışkanlık. Durum böyle olunca da zor geliyor galiba.

Ancak bu durumdan sadece ben muzdarip değilim. Google' a "gta 4 araba sürerken kamera sabitleme" diye yazarsanız başkalarının da aynı dertten muzdarip olduğunu anlarsınız. Tabi bazıları da sizin gibi düşünüyor.

Tercih meselesi diyebiliriz kısacası :)
 
Son düzenleme:
Kısacası oyunu yapan firmaların tembelliğidir. Ek maliyet yada yapmayı bilmediklerinden olabilir. NFS serisine bakarsan hiçbir gelişme göstermeyen aynısının kopyası oyunlardır. EA Games için yeri geldiğinde para kazandıracak ek içerik çıkaracak tarzda tasarlanır.
Bana göre EA Games NFS Payback oyununda yeterince gelişme göstermiş. Ve ben bilmediklerinden dolayı o özelliği koymadıklarını düşünmüyorum. Adamların işi oyun yapmak. Ve bence yarış oyununa mause kontrolü uygun olmaz. Çünkü yarışın ortasında kolun mausa çarpsa herşey berbat olabilir 😉
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı