Bilgisayar çalışmasına rağmen görüntü gelmiyor

  • Konuyu başlatan assassn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 208

assassn

Yoctopat
Katılım
15 Mart 2026
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
RX 580
Anakart
MSI B450M Pro M2 V2
İşlemci
Ryzen 2500
Arkadaşlar iyi günler, yaşadığım bir problemi size anlatmak istiyorum. Bilgisayarımı çok uzun zamandır kullanıyorum hiç problem yaşamamıştım bir gün bilgisayarda işim bitip kapattığımda görüntü gelmiyordu. Hiç ayar yapmamıştım hiç kurcalamamıştım, parçalarını değiştirmemiştim, ne hikmet ise kasanın düğmesine bastığımda kasanın ışıkları yanıyor fakat görüntü gelmiyordu. Klavye ve faremin ışıkları da yanmıyor. Garip sesler gelmiyor kasadan, anakartın üstünde bir bölümde ufak bir ampul yanıyor. Ekran kartını ve RAM'leri söküp tekrar taktım, güç kablolarını tekrar taktım, farklı bir ekran kartı taktım ama sonuç aynı, yardımcı olabilir misiniz?
 
Monitörün güç tuşuna basıp kapatıp aç. Aynısı bana da olmuştu HDMI kablosu değiştirirken böyle düzeldi.

Düzelmedi anakartta yanan LED'in görselini koymayı unutmuşum.
 

Dosya Ekleri

  • 20260315_144007.jpg
    20260315_144007.jpg
    110,8 KB · Görüntüleme: 11
  • 20260315_143812.jpg
    20260315_143812.jpg
    296,6 KB · Görüntüleme: 11
  • 20260315_143545.jpg
    20260315_143545.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba, DRAM uyarısı veriyor.

-Ramlerinizi çıkarıp tekrar takın.
-İşe yaramazsa ve BIOS eskiyse BIOS'u güncelleyin.

Çıkarttım temizledim hala düzelmedi.
Görüntü gelmiyor BIOS'u güncelleyemem ki.
VGA uyarısı vermediğine emin misiniz? 3. LED yanıyor.

Ramlerinizi çıkarıp silgi ile temizleyip tekrar deneyin, olmaz ise sorun ya PSU'da ya da ekran kartınızda. Elektrik kesintisi vesaire yaşadıysanız muhtemelen kısa devre vardır, geçmiş olsun.

Temizledim bilgisayarımı kullandıktan 1-2 saat sonra açmaya çalışırken böyle kaldı anlamıyorum sorunu.
 
Ekran kartınızı da söküp temizleyip takmayı deneyin, RAM markanızı modelinizi de paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Söktüm temizledim güç kablolarını takıp çıkardım, alternatif ekran kartı denedim ekran kartını komple çıkartıp anakarta taktım sonuç aynı. RAM modeli: G.Skill Ripjaws V 8x2 16 GB 3200 MHz CL 16 DDR4.

 
Son düzenleme:
Anakart üzerinde yanan beyaz ışık "sorun var" demektir yani bilgisayar başlayamıyor. Siz de açıldı ama görüntü gelmiyor sanıyorsunuz. Aslında bilgisayar ilk açılışı gerçekleştiremiyor.

Bu sorunu sadece ram ya da ekran kartı kaynaklı düşünmeyin. Aynısı başıma geldi oradan biliyorum. Benim olayda harici hard disk açılışa engel oluyormuş, onun kablosunu çıkarınca her şey normale dönmüştü.

Size tavsiyem USB portlarına bağlı olan her şeyi sökün, sadece klavye fare kalsın. Bilgisayarı bir de bu şekilde çalıştırın bakalım açılacak mı?
 
Söktüm temizledim güç kablolarını takıp çıkardım, alternatif ekran kartı denedim ekran kartını komple çıkartıp anakarta taktım sonuç aynı. RAM modeli: G.Skill Ripjaws V 8x2 16 GB 3200 MHz CL 16 DDR4.

@strobist hocamızın dediğini de denediğinizde olmazsa RAM'lerin birisini çıkartmayı deneyin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı