Zip Dosyalarında Berbat İndirme Hızı

Katılım
28 Ekim 2019
Mesajlar
1.099
Çözümler
4
Ookla Speedtest üzerinden hız testi yapıyorum, download hızı 1-2 Mbps gösteriyor. Steam üzerinden indirme yaptığımda da 1-2 MB/s arasında indirme hızım var. Ama internet üzerinden Mediafire, dosya.tc gibi sitelerden indirme yaptığımda indirme hızım 50 KB'ı geçmiyor. Assassins Creed Origins Türkçe yama indireceğim, 200 MB dosya 3 saate inecek yazıyor.
 
Aynı durum bende de söz konusu ve gerçekten çok şikayetçiyim harika bir konu bende takipteyim. 👍
 
Mediafire'da hız kısıtlaması yoktu diye hatırlıyorum.
Link paylaşırsan deneyebilirim.

Drive a yüklenmiş seçenek varsa oradan indir. Onlarda kısıtlama olmuyor genelde.
 
Mediafire'da hız kısıtlaması yoktu diye hatırlıyorum.
Link paylaşırsan deneyebilirim.

Drive a yüklenmiş seçenek varsa oradan indir. Onlarda kısıtlama olmuyor genelde.
 
Şimdi öncelikle 1-2 mbps ile 1-2mb/s arasında çok fark var. Sanırım sizdeki 1/2 mb/s. İdman ike indirirseniz, çok sayıda sunucudan aynı anda indirip sizin bilgisayarınızda birleştirdiği için daha hızlı indirmeye imkan verecektir. Ancak normal tarayıcı üzerinden indirmelerde daha yavaş olması normal. Çünkü kişi başına düşen hızı alıyorsunuz. (idmanda 10 kişinin hızını alırsınız).
İkinci olarak, genel bir yavaşlık söz konusu ise bu videolara ve ya başka dosya formatlarına da yansır. Zip ile sınırlı kalmaz. Bunun çözümünü de dns değiştirerek ya da modemi kapatıp açarak aşamıyorsanız internet sağlayıcınızla görüşmeniz gerekir.
Üçüncü olarak, premium indirme sitelerinden indirme yaparsanız yavaş indirirsiniz. Cloudru gibi siteleri tercih etmeye çalışın. Genelde alternatif link olarak ekliyorlar.
Şunu da unutmayalım, bilgisayarınızda özel bir hız sınırlayıcı yazılım ya da kafayı yemiş bir antivirüs yoksa, (ki yoktur) öyle zip dosyalarınıza ayrı muamele yapılmaz. Yok öyle adam kayırmaca, dosya kayırmaca falan.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı