Valorant sesli sohbet ayarlarım her seferinde kendi kendine değişiyor

İşletim sistemi
Windows 10

xab0n

Decapat
Katılım
10 Haziran 2019
Mesajlar
117
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
(Kulaklığımda ya da mikrofonumda herhangi bir sorun yok!)
Bir sabah uyandım ve daha iyi ses kasmak için bir ekolayzır programı yükledim.
Programı yüklememin ardından ayarlarını falan yapmaya çalıştım kendi çağımda internetten dızladığım ses kasma ayarlarını yapıp Valorant'a girdim.
Oyunun sesinin gelmediğini fark ettim. Oyundan çıktım Opera'yı açtım ve YouTube videosu izlemeye çalıştım ancak yine de ses gelmiyordu.
Bunun ardından yüklediğim ekolayzır programını sildim Windows ses ayarlarını sıfırladım.
Valorant'a bir sonraki girişimde oyunun sesleri ve sesli sohbetteki konuşma seslerini duyabiliyordum ancak ben konuştuğumda sesim karşı tarafa ulaşmıyordu.
Giriş kısmında yanlış cihaz mı seçili acaba diye kontrol ettim ve hayır bir problem yoktu cihazım seçiliydi, denemek adına default System Device'ı seçtim ayarlardan çıktım.

Ve maça girdim. Maç esnasında yine sesim karşı tarafa ulaşmıyordu. Bende oyun sırasında tekrardan sesli sohbet ayarlarına girdim ve kendi cihazımı giriş kısmına seçtim ayarlardan çıkış yaptım ve konuştuğum da sesim takım arkadaşlarıma ulaştı.
Evet sorunum ise bu ses ayarlarının oyunu her kapatıp açtığımda değişmesi, mikrofon kısmına seçtiğim cihaz aynı kalıyor ama ama sesim gitmiyor karşı tarafa Default'u seçip ardından tekrardan kullandığım cihazı seçersem (oyun esnasında) düzeliyor.
Eğer bu düzenlemeyi lobide (maça girmeden önce) yapmayı denersem olmuyor.

Karakter seçme(pickleme) ekranında ise oyun ayarlara erişmeme izin vermiyor o yüzden oradan da düzeltemiyorum.
Kısacası oyuna her girdiğimde lobide veya pickleme ekranında ne yaparsam yapayım işe yaramıyor. Ancak maç başladığında sesli sohbetten önce default System Device'ı seçip ardından kendi kulaklığımı seçtiğimde düzeliyor.
(Oyunu silip yüklememi gerektirmeyecek bir çözüm arıyorum arkadaşlar, şimdiden elinize kolunuza sağlık umarım bilen biri çıkar)
 

Geri
Yukarı