Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Özetle puanım 6.5/10.
3 puanı Batarya'dan, yarım puanı da Ekran'dan kırıyorum.
Koruyucu almadım glass Victus'a güvendim. Kılıfsız koruyucusuz 2 haftada kasada 3 büyük darbe oluştu. Ekranda sayısız çizik ve 2 tane çok derin çizik var. Hatta çizik değil direkt kırık. S23 FE Haziran'da çıkacak diyorlar bence alacaksanız onu bekleyin.
Batarya çok kötü gidiyor bu arada. Daha doğrusu işlemci çok yiyor.
5 dakika Technopat'a baksam bile aşırı ısınıyor. Test amaçlı oyun oynadım elde tutulmayacak hale geliyor.
Kamera mükemmel diyecek yok. Keşke makro kamera olsaydı...
Şarjı güç tasarrufunda değilken, yani 120 Hz iken 1 günü imkan yok çıkarmıyor. Eğer alacaksanız 870 TL fiyata kablosuz şarj destekli 10.000 mAh Samsung Powerbank'i alın. Kablosuz şarj vs çok güzel.
Ekran kalitesi vs de aynı şekilde. Parlaklık asla yarı yolda bırakmıyor ekranı görememek için güneşe gitmek lazım.
Güç tasarrufu modunda güzel gidiyor batarya.
Örnek olması amacıyla, evde oto parlaklıkta dün mobil veri açık, Wi-Fi açık, BT açık, konum açık şekilde 7 saat ekran kapalı, 2 buçuk saat ekran açık kullanımda %29 idi.
Ekran kapalıyken bile aşırı şarj yiyor. Sabah 8'de %80 şarjım varken Wi-Fi, BT, konum, mobil veri ve ortak erişim noktası açık şekilde öğleden sonra 3'e kadar bazen hiç kullanmamama rağmen şarjı 50 oluyor. Bazen 77 falan. Kendi kendine batarya gidiyor duruyor. Çok garip.
Bu arada Türkiye'ye üretim hatalı versiyonları göndermişler. Şu anda size bunu yazdığım cihaz da üretim hatalı. Çerçevesi mor. Evet bildiğiniz mor. Öğretmenim'de de var S21 FE konuşuyoruz arada bir. Onda da çerçeve mor. Ama Türkiye'ye ilk gelen S21 FE'ler veya yurt dışı cihazlarında böyle bir şey yok.
Tuşlar gri, kasa gri, çerçeve mor. Şaka gibi.
Özellikle aydınlıkta daha çok belli oluyor. Aslında daha güzel gözüküyor ama kasa ile uyumsuz olması nedeniyle çok kötü duruyor.
@berat3636 emeğinize elinize sağlık hocam. Vallaha 16k bütçe var, ne yapacağımı şaşırdım. S20 FE alsan ayrı bir dert, S21 FE alsan ayrı bir dert. Isınma sorunları var gerçekten şaka gibi. Şarjı dayanmıyor bildiğiniz dayanmıyor hocam. Realme GT2 alsan, ColorOS vs. problemler çıkacak. 16k bütçeye ne alınır bilmiyorum..