Technopat Sosyal

TosunPASA
TosunPASA
@Nizel G
P2.

Misal ona şu şekilde sor; LAN var ve farklı OS'lar kullanılıyor. Yazıcı paylaşımları genel olarak Windows olmakla birlikte Win-7-10-11 kullanılıyor. Kendinin Linux kullanıp tüm işlemleri Linux de yapacağın için bu farklı Windows paylaşımlara ve de IP'si olan network yazıcılara nasıl print ve PDF baskısı yapabileceğini sor. Ama şunu da ekle; landaki Win bilgisayarlar sabit IP değil ve Windows'lar farklı. Bazı yazıcılar sadece laser baskı alırken bazı modelleri yeni inkjet tanklı modeller. Diyerek konuyu detaylandır.

Erik hepsine detaylı cevap verebilir kanaatimce. Avrupa'da özellikle kuzey de Linux network sayısı bizden çok fazla. Ayrıca firma içinde macOS cihaz paylaşımı da çok fazla.

Android telefon-lardan özellikle Wi-Fi yazıcılara print alınabiliyor. Ama özel bir driver paketi kullanılmadan. Dolayısı ile mutlaka bir yerlerde universal print kodu vardır. Onu bulup senin de Linux'den farklı OS-lara direk print için o Android'in kullandığı yolu bulman gerek.
Fakat sorunlardan benzeri ise; Android cihaz Lan'a girdiğinde ister Windows ister network printleri (Wi-Fi-si olmayan) nasıl yaptığı veya yaptırılabildiği.

Şu an için Türkçe sorunu üzerinde durmak yerine, farklı OS'lara kablolu - kablosuz Print'e odaklanman daha uygun olabilir.

Selam.
Nizel G
Nizel G
Merhaba hocam. Benim profildeki mesajı sildim çünkü kararsız kaldım buna devam edip etmemek konusunda. Çünkü şu şekilde iki sorun var benim aklımda:
1: Bu, standartları takip etmeyen bir yazılım. Kendi ortamını kuruyor ve bu ortamdaki aygıtları bağlıyor.

Yani normal Windows paylaşımları kullanılmıyor. Windows veya Linux, artık yazıcı sunucusu ne olacaksa, programı ona da kurmak gerekiyor.

Bundan dolayı kullanılabilirlik çok kısıtlanıyor. Örneğin bir kütüphaneye gidip özgürce çıktı alamazsınız program onlarda olmadığından dolayı.

2: Windows'a ihtiyaç olunması.

Linux'da çalışmayan yazıcıyı kullanmak için yine bir Windows bilgisayar gerekiyor. En azından sunucu görevi görmesi için. Bu da resmen israf, ama farklı bir yol yok aklıma. Aslında, bu işe girişme sebebim de zaten Windows yazıcısını kullanmaktı. Aslında benim için sorun yok, ama başkasının işine yarar mı o konuda kararsızım.


IP adreslerinin değişmesi en başından beri benim için bir problem değildi. Cihazlar 3 bilgi ile eşleşiyorlar. Cihaz kimliği, yazıcı paylaşım kimliği ve yetki tokeni. Şifreli paylaşımlar ve halka açık paylaşımlara izin veriliyor bu şekilde. Ayrıca, UDP tarama ile sunucu bulunup cihaz kimliği ile eşleştirilmişse sorunsuzca kullanılabiliyor. Eğer eşleşmemiş yeni bir sunucu bulunduysa da eşleştirilebiliyor.

Kısaca aklımdki soru işaretleri o yazdığım iki madde hocam. Bunlar da motivasyonumu düşürmüştü.
Geri
Yukarı