Technopat Sosyal

Akif9748
Akif9748
Hocam, bir süre önce ettim, cumadan önce bekliyorum gelmesini İnşallah. Hemen kasadaki m2yi takıp aktarım yapacağım. Sonrası kurulum ve 3 gün boyunca çeşitli kodları yazıp derleyeceğim. Çeşitli programlar ve simülatörleri edineceğim.
Hocam, ipg3 8 bellek, fusion açıkken kasıyor bilgisayar. Tam anlam veremedim, idare eder ama cihaza kur kur bitmiyor. Bir sürü yazılım kurmak gerekiyor.
  • Fusion 360 (ağır, 5gb kurulum, tamamen roket ve direksiyon parçaları için zorundayız)
  • VS (C# için zorunlu, yine ağır, roket ve kilit için zorundayız)
  • VSC (Node.js ve python gibi kodların yazılması için lazım, raspberry ve kilit sunucusu için lazım)
  • Flashprint (yazıcı ile haberleşme)
  • Arduino IDE + deneyap paketi. Deneyap paketi 1 gb civarı ama kurması sürüyor. Özel derleyici paketi Esp32 üstüne. Ayrıca bir sürü Library bilgisayardan bilgisayara geçişte kayboluyor. Çok önemliler.
  • open rocket, roket için mutlaka lazım
  • office. Hiç kimseninkinde adam akıllı yoktu, bir de onu cracklamaya çalıştık yok diye tek tek her değişimde.
Okul internetiyle hepsi kurulmuyor zaten biliyorsunuzdur.

Üstüne 100mb civarı yazılı dosyası var projelerin, bi kaç gb assett.

İş bölümü olsa tek laptopa kurmam ama tek pcde olması gerekiyor tek teknik elemandan ötürü.
Akif9748
Akif9748
Deneyapkartı başarılı buluyorum. Ufak bugları giriş seviyesi kişilere göre değil, ama esp32 tabanlı olması iyi. Benim tek kullanma sebebim dahili Gyro.
Ayrıca testleri esp-now ile çekebiliyoruz.
Roket, geliştirme kartı hangi dili kullanıyorsa onu kullanıyor. İletişim protokollerinim paketlenmesi ise bizde. Algoritmanın sağlamlığı, veri bütünlüğü de bizde.

Arayüz konusunda bilgisayarda C# tercih ediyor herkes ama ben node.js ile bir localhost sunucusu kurup brodcast yapmayı düşünüyorum sayfayı açan herkese fırlatma günü. Ayrıca epey bir özgürlüğü var HTML'nin. Başka yapan görmedim. Yapsalar bile çok beceremezler, çünkü hem roket yapıp hem node.js bilen kişi sayısı çok az Türkiye'de, gerçekten.
Üstüne internet yoksa bile localhosttan biz kullanırız.

Roketin pek çok özelliği şartnamede verilmiştir. Çoğu şey sabit. Teknofestte kategoriyi ziyaret edip bakabilirsiniz.

Görev 4000 feet üstünde paraşüt açıp, görev yükünü bırakıp, iki parçanın da güvenle inmesini, tüm bu süre boyunca iletişimin kesintisiz sağlanmasını ve roketin bulunabilmesini kapsıyor.
Jobs
Jobs
Akif'im ne de güzel anlatmışsın. İnşallah laptobun hızlıca gelir ve işlerini güzelce halledersin.

Bayağı ağır işlerle uğraşıyorsun ve hiç üşenmeden bana yazmışsın.

Öncelikle ekip arkadaşların kaç kişi ne görevler yapıyorlar, bütün yük sende gibi hissediyorum böyle olması hiç ekipmişsiniz havası vermiyor. Tek başına her şeye koşamazsın. Bu yüzden genelde en basit olabilecek hataları gözden kaçırır insan. Her başarısızlıkta kendini suçlarsın. Bunu yapma sakın sen tek başına gayet iyisini yapıyorsun.

Bu yazdığın programlardan Fusion 360 için benim Ryzen 5 5500U'luk sistem yeterli olur mu?

Diğer localhost işi artık senin maharetli parmaklarına kalmış :)

Birde 4000 feet mi 5000 mi ben şartnameye biraz göz attım ama 5000 gördüm?
Akif9748
Akif9748
Hocam, bilgi paylaştıkça değerlenir :))
Teşekkür ederim... Temennilerinizin hepsi, okuyup faydalandığınızı bilmem benim için çok değerli.

10 + 1 + 1 kişi ekip.
5 kişi yeni, gelecek sene için hazırlıyorum, 2 kişi de yeni ama öyle dolu dursun diye, işlev yok,
3 kişi eski ama onlar çok daha kötü eylemlerde bulunuyorlar. Görev vermiyorum. 3 kişinin 2 haftada yapamadığı şeyi ben 2 güne sıkıştırıp bitirdim.

Yetiştirmeye çalışıyorum hocam, şükür ediyorum her yetiştirdiğimde Allah kaabiliyeti verdiği için.

Çok rahat yeterli olur hocam. Benim 5825U ile çok fark yok aslında genel masaüstü programlarında. Ufak hız farkları var.

Localhost işi için şunu diyebilirim..hani diyorlar ya ömür boyu bu anı beklemiş, onun gibi. Tüm Node.js programlama bilgimi kullandığım bir proje. Tüm bilgi işime yarıyor bu projede. Yazılımda 0 hata. Donanımda yaşadığım hiç bir sorunu yaşamıyorum. Tek derlemede geçiyor. O yüzden 1 günde bile bitirebiliyorum o kısmı kaygı etmiyorum. Yeter ki bilgisayar olsun.
Test günlerimizde size de ngrok vs ile proxy açıp paylaşmayı düşünürüm hocam. Veya başka bir methodla sizle iletişimi kaybetmeden konuşmayı. İzlemenizi gerçekten çok isterim.


O konuda bir yanlışlık var. Eskiden 4000di. Sene başı 5000 olmuş. Biz rapor hazırlarken baktığımızda 4000di. Güncel 4000 diye biliyorum ama bize fark etmiyor. Biz hedef olarak 1500 - 1650 metre arasında görmeyi planlıyoruz analizlerle.
  • Muhteşem
İfadeler: Jobs
Jobs
Jobs
Kötü eylem dediğin nedir Akif'im, hem yetiştiricilik hem proje yetiştirmeye mi çalışıyorsun?

5500U'ya güçlü soğutucuyu elimle yapmayı düşünüyorum birde sökmeye üşenmezsem termal macun yenilemeyi kesinlikle düşünüyorum.

Bu anı beklemiş gibiyse güzel, bayağı hevesli yaparsın. Yavaş yavaş öğrenip bir şeyler düşünmeye bildiğim kısımları da geliştirip güzel projeler yapma hevesim daha çok artıyor senin yaptıklarınla. Çok teşekkür ederim, çok şey paylaştın benle halâ değer verip paylaşıyorsun. Roketinizin görevi aksaklık olmadan tamamlamasını çok isterim. İnşallah izlemek kısmet olacak.

Bende insanlık yararına düşünüyorum, halâ devam ediyorsa Pardus, daha sonra belki hoşuma giden onlarca projeden bir tanesini seçebilirim. 5500U'nun bana eşlik edecek olması güzel. Keşke RAM ekleyebilseydim. Olmadı kardeşimin 5825U olanını kullanırım. En azından 16 GB.
Akif9748
Akif9748
Hocam, iç düşmanlık. İlerlemeyi bozma. Az çok anlarsınız. Yapmadığı halde bir şey laf etmek.

Şaşırtıcı ama adaletli bir biçimde, o kadar masa götürdüğümüz projeler değil, sadece 1 megabyte kilit ekranı bize derece yaptırdı. Senelerdir her açtığımda hatasız çalışan uygulamam yine yüz üstü bırakmadı, diğer projelerle uğraşmaktan ona hiç bakamamıştım. Sabah saat 6da derledim, 1 saat bile uğraşmadım ve bize ödül kazandırdı. Sunumunu ben yaptım onun, diğerlerini başkaları.
Benim emeğim, ama onların ellerinin altında kazanılmaması daha iyi. Okulun adı, ama onların kazanmamış olması daha iyi oldu 1 tanesi hariç.
Roketin oradaki sunumu başka bir nedenden ötürü elendi, onda anlatım sorunu yok. Doğru kişiler anlattı. Seti anlatan kişiler kaybetmeyi hak etti. Helal etmiyorum zaten.

Diğer konuda ise, 105 baraj olan elemede 104.08 puan almışız. Çeşitli takımlara sorduk, 90, 102, 103, 107, 120 gibi puanlar duyduk.
Çok saçma. İtirazda bulunmak istiyorlar ama ben uğraşamam o süreçle. Daha önce uğraştım, belki bi umut olur tabi. Hadi 105i geçtik, imalat vs. tek kişiyle zor, uğraşamam. Bu kadar emek var ama hiç gözümde yok. Önce saygı öğrenilmeli.

Ngrok kısmını dediğim gibi kendi sunacağım projeyi sabah 6da derlediğim için pek ayarlayamadım. 8den 18e, hatta 21de okul binasındaydık, süre boyunca kilit ekranına 1 saat civarı bakabilmişimdir. Hep diğer projeleri desteklemeye çalıştım. Ona rağmen kilit kazandı.
Kilit daha önce haksız şekillerde bir yerlerde kaybetmişti, beni mutlu etti sonuç.

Bir ara benle iletişim kurun hocam, kilit ekranının web sunucusunun şifresini vermem lazım, açıktan paylaşabilecek gibi değil.
Jobs
Jobs
Jobs
Jobs
Nasıl bir iletişim adresi istiyorsun @Akif9748
Akif9748
Akif9748
Web sunucusu şifresi verebileceğim herhangi bir adres olur hocam.
Steve Gates
Steve Gates
Merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu.
Jobs
Jobs
Merhaba :)
Steve Gates
Steve Gates
Hocam sınavı atlattım artık rahatım inşallah. Sizler nasılsınız?
Jobs
Jobs
Gayet iyiyim. YKS 24 sağlam sınavdı ha ne dersin .
Steve Gates
Steve Gates
Hocam AYT matematik gerçekten sağlamdı. Ama bence insanların zorlanmasının nedeni zorluktan ziyade soruların biraz daha işleme dayalı ve eski nesil olmasıydı. Sorular en kaliteli denemedeki sorulara bile benzemiyordu.
Jobs
Jobs
Bende girdim denemesine sınava. İnsanlar nasıl çalışacaklarını da bilemiyorlar artik maalesef. Sende durumlar nasıldı peki bir tahminin vardır illaki?
Steve Gates
Steve Gates
Hocam yani matematik herkes gibi iyi geçmedi ama dediğim gibi matematikte herkes az çok kötü yapmış o yüzden matematik iyi diyebilirim. Fen ise fena değil 27 netim falan var kimyada zorlandım daha çok ama onda da herkes zorlanmış zaten. Biyolojim biraz daha iyi olabilirdi. Hocam bu arada direkt netlere bakarsanız iyi gelmeyebilir belki ama sınava göre düşünmeliyiz yoksa bir ayt denemesinde böyle yapsam kötü derim tabii ki. Yani genel olarak sınava göre fena yapmadığı düşünüyorum ama işte kestiremiyorum sıralamalar nasıl olur.
Steve Gates
Steve Gates
O yüzden ne olacak hiçbir fikrim yok hocam mezuna mı kalırım üniversiteye mi giderim. Aşırı belirsiz şu an.
Jobs
Jobs
Hele gelsin de sonuçlar bakarsın duruma, ama gidebiliyorsan git üniversiteye. Sınav stresi bir daha çekilir mi yok yani.
Steve Gates
Steve Gates
Evet hocam çok kötü gelmediği sürece gitmeyi düşünüyorum gerçekten 1 sene daha çalışmak istemiyorum çok yıpratıcı bir süreç.
Jobs
Jobs
Eee sosyal hayata tekrardan hoşgeldin :))
Geri
Yukarı