Technopat Sosyal

tempestian
tempestian
Herkes POP OS öneriyor. Bu yıla kadar hep AMD kullanmıştım. Nvidia ekran kartı alınca POP OS denedim. Hoşuna gidenler olabilir ama benim için berbat bir deneyimdi. Performans için aklıma Cachy OS geldi ama ona da arkadaşlarım hala kötü, tamamlanmamış gibi dediler. Bunları söyleme nedenim benim de tam olarak Nvidia ekran kartıyla bir dağıtıma tutunamamış olmam. Derslerden dolayı adobe kullanmam gerektiği için de genelde Windowstayım.

POP OS'un tek yaptığı sürücüyü hazır şekilde getirmek. Sürücüyü herhangibir dağıtıma siz de kurabilirsiniz. POP OS'un rezil arayüzüne katlanmayın.

Saf arch linux üzerinde " nvidia-dkms nvidia-settings nvidia-utils opencl-nvidia primus_vk python-pycuda lib32-libvdpau lib32-nvidia-utils lib32-opencl-nvidia lib32-primus_vk python-glfw vkd3d lib32-vkd3d " paketlerini kurarak kde plasma ve gnome masaüstlerinde güzel performans almıştım. Gnome kesinlikle daha iyiydi. Saf arch linux + gnome kurup yazmış olduğum paketleri indirirseniz nvidia ile oyun oynamaya hazır bir ortama kavuşursunuz.

Ubuntu da denedim (forumdakiler pek sevmez ama :D ). Tabii ki daha ağırdı. Performans konusunda sorun yaşamadım ancak ram kullanımı takıntım olduğu için Ubuntu'nun kullandığı ram beni soğuttu.

Açıkçası performans için üstte dediğim Saf arch + Gnome + söylediğim paketleri öneririm ancak siz de bilirsiniz ki arch linux sorun çıkarabilecek bir dağıtım. Ben o nedenle kullanamıyorum çünkü bilgisayarı derslerde kullanıyorum, bir sorun yaşarsam çözmeyle uğraşacak vaktim yok. Eğer hem kolay hem de arch gibi iyi performans alabileceğim bir dağıtım bulursam haber vereceğim.
Rona
Rona
Fedora'ya ya da Nobara'ya bir şans verilebilir.
tempestian
tempestian
@Rona Nobara ne durumda? Günlük işler + Oyun için kullanılabilir durumda mı?
Rona
Rona
Fedora tabanı benim sistemimde çok iyi çalışmıyor. Buna rağmen Nobara'ya biraz bakınma şansım oldu.

En son incelediğimde bazı yönleri iyi bazı yönleri kötü gelmişti. Belki şu an daha iyi bir hale gelmiştir.
tempestian
tempestian
Ne gibi negatif yönler vardı? @Rona
Rona
Rona
Repo yönetimi hoşuma gitmemişti. Systemd kötü çalışıyordu o kadar. Onun haricinde GNOME için yapmış olduğu tercihler gayet yerindeydi bence. ADW-GTK3'ün direkt yüklü gelmesi, layoutmanager falan hoşuma gitmişti.
Geri
Yukarı