Technopat Sosyal

ÖmerKu
ÖmerKu
Bende Elden Ring satın almak istiyordum senin gibi takılacak o zaman. 60 fps kilidine rağmen ısınma yapıyor ve takılıyorsa şaşırırım. Isınmıyorsa cihaz cihazla alakalı olmayadabilir.
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem Deneyebilirsin çözebilir veya çim veya açık dünyanın görüş mesafesi ile ilgili bir ayarı bir tık düşürüpte deneyebilirsin kasma çözülebilir. Witcher 3 oynuyorum bende next gen ULTRA+ ayarlarda RTX açık 60 üstü fps alıyorum genelde ve tek derdim ısınma oluyordu sonra droplar girmeye başladı. Konu açtım çim mesafesini kıs dedi çözüldü takılmalar sadece ısı sorun yani bende.
bilmemem
bilmemem
@ÖmerKu RDR2'de oyun içi ayarlarla oynayıp o takılmayı çözdüm. Ofis modunda olduğu için ısınmıyorda ama aynı şekilde ofis modunda olduğu için performansta sıkıntı. Yüksek-Ultra arasında(birçoğu yüksekte.) 50-60 FPS arası alıyorum açık dünyada. Kasabalarda biraz daha sıkıntı. 45 hatta 40 FPS'ye kadar düşüyor. Rockstar oyunlarında birçok ayar var ama bazıları görselliği neredeyse hiç etki etmeden 20 FPS düşürebiliyor. Büyük ihtimalle o ayalarlardan biri açık olduğu için 40 FPS'ye düşüyorum yer yer. Optimize ayarları uygulayıp deneyeceğim. Ofis modunda da olsa bu FPS az. Cyberpunk'ta ofis modunda 110 FPS alıyordum canım yüksek-Ultra arasında😁
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem Ofis modunda oyun oynamak laptop ısınsa da bence saçma. Ben kullanmıyorum bilmiyorum işlemci çıkıyor 90 derece üstüne 40W üstündeyken thermalini yiyor bir daha 35W değerlerinde geziyor ısınmıyor öyle olunca. GPU ise sürekli sınırda ama o da 105W'a çıkıyorsa 87 dereceyi bulunca thermal yiyor sıcaklıktan 90W değerlerinde geziyor sabit idare ediyor. Ofis modunda kullanmayı denedim 60W bile çekmiyordu görünce kullanmam dedim. Gerekirse gider macun yeniletirim yine kullanmam ofis modunda.
ÖmerKu
ÖmerKu
90W yine iyi 60W çok kötü. 90W ve üstü 4050 ile 4060 için çok ideal performanslarını genelde o w değerlerinde tam olarak gösteriyorlar 90W aşağısında fps düşer.
bilmemem
bilmemem
4050 ortalama 90 watt civarlarında iyi bir performans gösteriyor dediğiniz gibi. Ofis modunda CPU 70-75, GPU 70-73 derece civarı oluyor genelde. Yüksek performansa alınca 100 derece işlemci+86 derece GPU oluyor. Şu anlık ofis modu devam🫠
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem işlemci pl1 ve thermal yiyor ende 97 derece sonrası düşüyor 80 dereceye. Yani yüksek performansta 100 derecede gezdiği yok bende ama açık dünya oyunlarında belki olabilir çünkü işlemci 35W çekerse %100 kullanıma sebep olur o da 100 derece görmesine sebebiyet verebilir. GPU 86 derece dediğiniz gibi onun çözümü FPS sabitlemek. Ben fps sabitlemediğim için sürekli 86 derecede 90W ile çalışıyor sıcaklık çok olsa da kullanıyorum.
ÖmerKu
ÖmerKu
Arada 105W görüyorum işte o korkutuyor 86 derecede.
ÖmerKu
ÖmerKu
God of War oynuyorum mesela CPU throttle öncesi %70 kullanımda 55W çekiyor GPU'da 100W çekiyor sonra 97 dereceyi buluyor cpu önden gidiyor o throttle ve pl1 belki de pl2 yiyor. GPU ardından 87 dereceyi buluyor o da 90W'a düşüyor ama sıcaklık hep 86 derece. İşlemci throttle yediği için 35W değerlerinde 80 ile 90 derece arasında takılıyor. Dediğin gibi 100 derecede gezse kapatırım oyunu ben.
ÖmerKu
ÖmerKu
Witcher 3'te de benzer durum var.
ÖmerKu
ÖmerKu
Hocam şimdi GPU her zaman önemli, cpu eğer oyun cpu canavarı değilse isterse 10W çalışsın çok fazla etkilemiyor. Çoğu oyun GPU ağırlıklı çalışıyor GPU'da 90W+ throttle yemeden veya güç kısmadan çalışabiliyorsa 4060 ile performansın dibine vuruyorsunuz.
bilmemem
bilmemem
@ÖmerKu RDR2 işlemciye bazı yerler harici hiç yüklenmiyor zaten. Özellikle benim gibi Ultra-yüksek ayarlardaysanız.

Thermal yemeden de oynanabilir. Thorttlestop üzerinden bd prochot ayarıyla oynarsanız thermal yemiyor cihaz.

RDR2'de PL1 yemiyorum. Çünkü zaten oyun içinde 20 watt civarı geziyor işlemci(nasıl 70-75 derece olduğu net bi' şekilde anlaşılıyor🙂) kasabalarda yani NPC'nin bol olduğu yerlerde 30-40 watt civarı geziyor(75-90 derece arası oynuyor). PL1 değeri 65 watt.
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem nasıl oynama yapıyoruz ki ? Siz direkt kapatmışsınız BD prochotu anladığım kadarıyla ayarlarıyla uğraşmamışsınız.
bilmemem
bilmemem
Oynama dediğim o işte. Kapatıp açabilirsiniz.
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem Oynama dediğinizi görmemişim. Bir de bugün Teknosa'ya gittim kendime akım korumalı piriz bakmak için, hiç hoşuma giden model bulamadım, internetten almak istiyorum sanırım. Laptoplara bakayım dedim 2 tane 4060 laptop bulabildim biri Casper'dı diğeri HP omen koskoca şubede. HP Omen ise 50K. 😀
bilmemem
bilmemem
@ÖmerKu bugün yine indirdim Elden Ring'i. Az önce denedim ve yine takılıyordu🫠 internette biraz gezindikten sonra bunu buldum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaptım ve çözüldü. Ofis moduna 60 FPS kilitli(kendisi öyle geliyor, kandıramazsınız.) CPU 80-90 derece, GPU 70-75 derece arasında geziyordu. Yani. Ayarlarım genelde orta olduğu için işlemcinin biraz ısınması normal ama 60 FPS sabit oyunda da 90 derece tuhaf🙂
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem İşlemci bende de öyle 80 ile 90 arası gidip geliyor. G870'in problemi bu bence ama intel işlemcilerde zaten çok ısınıyor.
bilmemem
bilmemem
@ÖmerKu bundan kat kat fazla güç çekip kendisini soğuk tutabilen giriş seviyesi Intel işlemcili modeller var. Zaten Intel'in bazı modellerinin ısınmasının temel sebebi çok yüksek güç çekmesi ama benimki onu yapamıyor. Maksimum 45 watt olabiliyor yüksek performans modunda bile. Üstünde thermal yiyor.
ÖmerKu
ÖmerKu
@bilmemem AMD işlemcilerde 90 derecenin normal olduğunu söyleyen ve intele göre bu sınırın daha yüksek olduğunu söylediklerini görünce 90 derecenin işlemci için ideal olduğunu düşünüyorum ama işlemci 45W değerinde çalışmıyor. En azından bende öyle 30 35W değerlerinde geziyor sen ofis modunda kullandığın için öyle o. Ben 45W kullanabilsem sevinirim bile yüksek performans modunda çünkü 45W zaten normalde işlemcinin görebileceği basede en yüksek wat değeri üstü turboya giriyor ve 90 derece değerlerinde turbo açması intel için imkansız maalesef. Ofis modunda 45W değil 60W ve üstünde de çalışabilmesi daha iyi olurdu o yüzden G870'in problemi bu dedim ama ofis modunda kullanılacak bir laptop değil bence.
ÖmerKu
ÖmerKu
ideal değil aslında 90 derece ama tavan olarak ideal. Keşke 90 dereceyi bulmasa ama 90 dereceyi laptoplar 45W değerinde bulmasa da 70 80W değerlerinde çoğu laptop bulur diye düşünüyorum eğer sıvı metal macun yoksa.
Geri
Yukarı