Anasayfa Makale İncelemeler 3DiJoy FlingPC

3DiJoy FlingPC

3DiJoy’un üretmiş olduğu FlingPC, Nintendo Wii’nin kullanıcılara sunduğu farklı oyun keyfini PC’ye taşımayı amaçlayan bir ürün. Üstelik bu iddiasını gerçekleştirmek için sadece kendi değil, beraberinde bir oyun paketi ile geliyor FlingPC. Kurulumdan kullanıma görelim FlingPC bize neler sunacak.

Ürünü Vista ve Windows 7’ye kuracaksanız ilk olarak beraberinde gelen DVD’yi PC’nize takıp “Otomatik Çalıştır”dan kurulumu başlatın. Eğer otomatik çalıştır belirmezse veya herhangi bir nedenden dolayı kurulum çalışmazsa “Bilgisayar”dan DVD sürücünüze girerek FlinPCSetup.exe dosyasını çakıştırmanız yeterli. Akabinde kurulum dilini seçtikten sonra kullanıcı sözleşmesini okuyun. Kabul ederseniz “Sonraki” butonuna tıklayarak kuruluma devam edebilirsiniz. Sözleşmeyi kabul ettikten sonra oynamak istediğiniz oyunların listesini göreceksiniz. Oyunlar arasında kartopu, ping-pong, tenis, bowling, balık tutma, bilardo, ağırlık kaldırma ve eskrim gibi farklı türler mevcut. İstediğiniz oyunları seçtikten sonra kuruluma başlayabilirsiniz. Uzun süren kurulum esansında Kasperky Internet Security 2010 kullanıyorsanız,  oyunların bazıları için uyarı verebilir, gençliğine bağışlayın, çalıştırılmasına izin verin. Kurulum bittikten sonra işletim sistemimiz yeniden başlatmamız isteniyor. FlingPC’yi çalıştırmadan önce kulaklık veya hoparlörlerinizin bağlı olması isteniyor. Tüm bunları yaptıktan sonra cihazın Bluetooth adaptörünü PC’nize takın. Akabinde biraz beklemeniz gerek zira Windows 7 sürücüleri internetten otomatik olarak bulup yüklüyor. Yükleme işlemi bittikten sonra masaüstündeki FlingPC simgesine tıklayarak eğlenceye atılabilirsiniz. Program çalıştıktan sonra cihazınızı Bluetooth üzerinden artamaya başlayacak. Bu esnada kontrolcü üzerindeki Bluetooth tuşuna basın ve cihaz tespit edildikten sonra da “A” tuşuna basın. Artık karşınızdaki menüden istediğiniz içeriği seçebilirsiniz. Her ne kadar biz tek kişilik oynasak da sistemin aynı anda dört adet cihazı kontrol edebildiğini belirtelim. Yani isterseniz eğlenceyi aile boyu yaşayabilirsiniz.

FlinPC, beraberinde kendi oyunlarıyla gelirken piyasadaki diğer oyunları da destekleyen bir cihaz. Fakat her oyun için destek sunmadığını belirtelim. Aksiyon tarzında gözümüze çarpan önemli başlıklar içerisinde Sonic Heroes, Devil May Cry 4, Prince of Persia: The Two Thrones, Tomb Raider Anniversary, Trine ve Left 4 Dead mevcut. Spor oyunlarında ürünle beraber gelen oyunların haricinde desteklenen oyunlar arasında Virtua Tennis 3, Supereme Snowboarding ve Surf’s Up gibi oyunlar yer alıyor. Söz konusu yarış olduğunda ise Crazy Taxi 3, Midnight Club 2 ve Need for Speed Undercover gözümüze çarpanlar arasında. Zuma, Luxor, Bejeweled ve Plants vs Zombies de desteklenen puzzle oyunları arasında. Resident Evil 4 ve Manhunt ise ürünün desteklediği macera oyunlarını sadece ikisi. Oyun desteği açıkçası bana biraz az geldiği için ürünün sitesinde daha güncel bilgiler olabilir diye flingpc.com.tr adresine ufak bir gezinti yaptım ve burada aslında ürünün çok daha fazla oyunu desteklediğin fark ettim. Bunlar arasında Crysis, DiRT 2, Fallout 3, Call of Duty: Modern Warfare ve Need for Speed Shift dahil NFS serisi gibi daha güncel oyunları görmek hoşuma gitti. Tüm bu oyunları oynamak için oyunların bilgisayarınızda yüklü olması gerektiğini de hatırlattıktan sonra birkaç oyun denemesi yapalım. Cihazla gelen oyunları oynamak için “Yeni Çıkanlar” menüsüne girmeniz ve ardından istediğiniz oyunu seçmeniz gerek. Menülerde dolaşma işlemini ise kontrolcü ile yapabilirsiniz. Bu arada oyuna başlamadan önce etrafta kırdıktan sonra annenizin başınızın etini yiyeceği eşyalar olmamasına özen gösterin.

Tenis oyununu ilk açtığımda yaklaşık iki dakika boyunca afalladım. İkinci dakikadan sonra ise Hülya Avşar’dan bile daha iyi tenis oynar hale geldim diyebilirim –peh. Oyun gerçekten de çok hoşuma gitti fakat sizi uyarırken itiraf etmeliyim ben elimi sandalyeye çarpıp hafif yaraladım. Raketi o kadar hırslı savuruyorum ki, kolumun yerinden çıkmaması da mucize diyebilirim. Bu arada oyuna başlamadan önce monitörünüze göre çözünürlük ayarı yapabildiğinize de belirteyim. Ben dizüstü bilgisayarda oynadım. Ürünün paketinin içinde bir adet VGA kablosu ve ses kablosu geliyor. İsterseniz bu kablolar sayesinde dizüstü bilgisayarınızdaki görüntüyü ve sesi daha büyük bir ekrana aktararak daha keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunlara devam edecek olursak kartopu oyununda pek de başarılı olduğumu söyleyemem. Zaten oyunun çocuklarınız için daha uygun olduğu açık. Kartopunu bir kenara bırakıp bilardoya geçiyorum. Burada standart bilardo ve 9 top olmak üzere iki tip oyun seçebiliyorsunuz. Hem benim bilardo konusunda yeteneksiz olmam, hem de cihazın bir ıstakayı pek de andırmaması başarısızlığın garantisi oldu. Denediğim son oyun Bowling ise en eğlencelisiydi. İlk başlarda bowling topunu karakterimin ayağına düşürsem de sonraları bir atışta sekiz lobut birden devirmeyi başardığımı belirtmeliyim. Kısacası FlingPC ile Nintendo Wii almadan Wii Sports paketindeki çoğu oyunu oynayabildiğimi belirtmeliyim.

300 lira fiyata sahip olan cihaz birçok PC oyununu desteklediği için gayet çekici gözüküyor. Öte yandan 300 lira daha ekleyip 600 liraya Nintendo Wii alıp almamak ise tamamen size kalmış bir tercih. Fakat burada unutulmaması gereken bazı faktörler var. Nintendo Wii, konsol olarak PS2’den bile yavaş. PC’niz ise Wii’ye göre çok daha güçlü grafikler sunan ve inanılmaz geniş oyun kataloguna sahip bir sistem. FlingPC’nin de belirli oyunlarla kısıtlı değil, aksine daima genişleyen bir desteği olduğunu düşündüğümüzde çok başarılı bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda piyasaki oyunları çok farklı bir deneyimle oynamak gerçekten zevkli bir deneyim olacaktır.

fiyat:299 TL KDV Dahil İthalat: Maksa elektronik web www.flingpc.com.tr

+Dahili oyunlar

+kolay kurulum

+Dört oyuncu desteği

+PC’de ilk

10/8

Teknik Özellikler:

Rotasyon 10 farklı rotasyon hareketi
Güç 2 adet AA pil
Analog Tuş 3 adet
Oyun 14 farklı emoove oyun
TV bağlantısı HDMI veya VGA
Çözünürlük HD (PC’ye bağlı)
Fare özelliği Airmouse ve Lazer pointer
Hazır PC oyunu 35 adet konfigüre edilmiş
Garanti Süresi 24 ay
Kutu içeriği Joystick, Bluetooth dongle, VGA ve ses kablosu, Bileklik, 14 oyun, Kurulum DVD’si, Kullanma Kılavuzu
Titreşim Var

Wii Remote vs. FLingPC

FlingPC Wii Remote
Kablosuz bağlantı Var Var
Sistem gereksinimi Hazır PC Wii Konsol 600 TL
Alıcı Dahili Bluetooth adaptör Konsolda dahili
Sunum yönetebilme Var Yok
Dahili oyun sayısı 13 Yok