Anasayfa Makale İncelemeler Microsoft SideWinder İncelemesi

Microsoft SideWinder İncelemesi

SideWinder ilk başlarda zor alışacağınız, alıştıktan sonra da elinizden düşürmeyeceğiniz bir fare.
SideWinder ilk başlarda zor alışacağınız, alıştıktan sonra da elinizden düşürmeyeceğiniz bir fare.

Microsoft’un, uzun süre sonra Test Merkezi’mize gönderdiği oyuncu faresi SideWinder, aslında çok yakından tanıdığım bir ürün. Zira kendi bilgisayarımda SideWinder’ın kardeşi olan X5’i kullandığımı belirtmek istiyorum. İlk başlarda yadırgadığım ve elime bir türlü oturmayan bu fareden şu anda vazgeçemediğimi itiraf etmek istiyorum. Öyle ki, farem bozulursa dahi yine aynısından alacak kadar SideWinder X5’e alışmış durumdayım. Peki bu fareyi kendine çeken özellikler neler?

Öncelikle farelerin en büyük özelliği olan kemirme yeteneklerinden başlayalım. Şaka bir yana SideWinder’ın beni en çok cezbeden yanı avucunuzun içini dolduran tasarımı. Bu tasarımı her iki tarafta yer alan yumuşak kauçuk ile güçleştiren Microsoft, fareyi etkili bir biçimde kavramanızı sağlıyor. Öte yandan eli terleyenler için farenin içerisinde bir fan olması fena olmazdı. Bazılarına bu bahsettiğim özellik sıra dışı gelebilir fakat bazı büyük üreticilerin fanlı Gamepad’leri bile mevcut. Ürünün üzerindeki düğmelere baktığımızda standart sağ tık, sol tık ve metal scroll tuşunun yanında iki adet yan tuş ve üstte de bir adet hızlı başlat tuşu görüyoruz. Microsoft’un nerdeyse bütün fareleriyle çalışan ve yeni güncellenen IntelliPoint yazılımı ile tüm bu tuşlara farklı işlevler atayabiliyorsunuz. Örneğin tek tuşla Vista veya 7’de yer alan Oyunlar penceresini ekrana getirebiliyorsunuz. Bu işlev tuşlarının haricinde üründe üç tuş daha yer alıyor. Kaydırma tuşunun hemen ardında yer alan bu tuşlar ile farenin DPI, yani inç başına nokta tarama ayarını belirliyorsunuz. Örneğin strateji oyunları oynarken fareyi hızlı hareket ettirmeniz gerekiyor, bu durumda DPI ayarını yükseltiyorsunuz. FPS oyunlarında ise mümkün olduğunca iyi nişan almanız gerektiği için DPI ayarını düşürüyorsunuz. Günlük kullanımda ise her ikisinin ortasını seçebiliyorsunuz.

Eğer bu ayarlardan farklı bir ayar istiyorsanız da sorun değil zira IntelliPoint ile kendi DPI değerinizi de ayarlayabiliyorsunuz. Ürünün sağ alt tarafına yerleştirilen minik bir çekmeceye koyabileceğiniz 5 ve 10 gr’lık ağırlıklar ise farenin kullanımını dilediğiniz gibi ayarlayabilmenizi mümkün kılıyor. Yine ürünün altındaki ayakları da kullandığınız zemine göre değiştirebiliyorsunuz. Bu ayaklar ve ağırlıklar özel bir kapta saklanabiliyor. Bu kabı aynı zamanda fare kablosunun uzunluğunu kısıtlayan bir kutu olarak kullanarak kablo karmaşasından da kurtulabiliyorsunuz. Ufak bir ayrıntı ise farenin DPI ayarını görebileceğiniz LCD gösterge. Sonuç olarak baktığımızda SideWinder, Mocrosoft’un XBOX 360 ve Kinect’ten sonra oyunculara sunduğu en büyük nimetlerden biri. Son olarak Games for Windows Live’ı Türkiye’de de istediğimizi belirtmeden geçmeyelim.

+Ergonomik tasarım

+Yüksek performans

+Kişiselleştirebilir ayarlar

+Farklı profil desteği

10/9

Firma: Logosoft Türkiye web www.logosoft.com.tr

TEKNİK ÖZELLİKLER

  • Arabirim: USB 2.0
  • Teknoloji: Lazer
  • Tarama: 2000 DPI Avago
  • Tuş Sayısı: 9
  • İşletim sistemi: XP, Vista, 7
  • Diğer: Ayarlanabilir ağırlık ve ayaklar