Anasayfa Makale Pratik Sorun sitede mi, yoksa bende mi?

Sorun sitede mi, yoksa bende mi?

DownForEveryoneOrJustMe

Her zaman girdiğiniz sitelerden birine bugün giremiyorsunuz. Yükleniyor yuvarlağı dakikalarca dönüp durdu ve şimdi zaman aşımı hatası verdi. Acaba sorun sitede mi, yoksa benim internet bağlantımda mı diye merak ediyorsunuz. Yardım edebiliriz!

DownForEveryoneOrJustMe

İnternetin yaygınlaşmasıyla çevrimiçi harcadığımız zaman sürekli artıyor. Bağlantı hızının artmasıyla da bilgiye erişim konusundaki sabrımız gitgide azalıyor. Şu bir gerçek ki, girmek istediğimiz siteye birkaç saniye daha geç girmeye artık dayanamıyoruz. İnternet siteleri de bunun farkında ki, hız konusunda daha fazla iyileştirme yapıyorlar. Yine de bazen her şey kontrol altında olamayabiliyor.

Girmek istediğimiz site ciddi teknik sorunlar yaşıyorsa önümüze anlaşılır bir hata mesajı koyma lüksleri olamıyor çoğu zaman, kuru bir “erişilemiyor” hatasıyla yetinmek durumunda kalabiliyoruz. Ama durum her zaman böyle olmayabiliyor da. İnternetimizin ciddi sansür sorunlarıyla karşılaştığı şu günlerde istediğimiz sitenin IP düzeyinde bir erişim engeliyle karşılaşması da olası. Ya da daha basit bir şekilde evimizdeki internet bağlantısı ya da bilgisayarımızın ayarlarından dolayı da sorun çıkarıyor olabilir. Peki gerçek sorunun ne olduğunu nasıl anlayacağız?

Bu durumda devreye DownForEveryoneOrJustMe (Herkeste mi bozuk, yoksa sadece bende mi?) adlı site giriyor. Bu siteye girdiğinizde karşınıza çıkan metin kutusuna durumunu merak ettiğiniz sitenin adresini girip enter’a basıyorsunuz ve onlar da size durumu söylüyorlar. Sistemin nasıl çalıştığı gayet basit, eğer siteye onlar erişebiliyorsa ama siz erişemiyorsanız, sorunun sizde olduğu açık. Eğer onlar da erişemiyorsa, sitenin erişilemez olduğunu söylüyorlar. Denemek için gerçekte olmayan bir site girebilirsiniz.

Bu siteyi kullanışlı araçlar için ayırdığınız yer imlerine eklemeden önce bekleyin, eğer adını hatırlaması zor geldiyse kısa adresi olan isup.me‘yi de kullanabilirsiniz. Sitenin kullanımı tamamen ücretsizdir, sizden para isteyen olursa itibar etmeyin. Bulduğunuz bu yeni aracın keyfini çıkarırken şüphe ve tedirginlik günlerinize elveda deyin!