Anasayfa Oyun Rayman Origins: PC Ön İncelemesi

Rayman Origins: PC Ön İncelemesi

Konsollarda çok konuşulan Rayman Origins 29 Mart 2012’de PC için de çıkıyor.

Ubisoft firmasının unutulmaz oyunları arasında bulunan Rayman, Mart ayının sonunda PCler için de artık çıkıyor. Oyun geçtiğimiz Kasım ve izleyen aylarda tüm konsol platformları için çıkmış ancak masaüstü kullanıcıları oyuna daha ulaşamamıştı. Ubisoft 2005 yılında Rayman dosyasını kapatmış, ilerleyen senelerde Raving Rabbits projesi ile uğraşmıştı. 6 yıllık büyük bir aradan sonra Rayman, oyun dünyasına geri döndü. 2010 E3 fuarında yapılan duyuru, takipçileri tarafından mutlulukla karşılanmıştı. Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde konsol için çıkan oyunun, otoriteler tarafından yüksek puanlar alması bu mutluluğu boşa çıkarmadı.

En son 2003 yılında Rayman 3: Hoodlum Havoc, PC için çıkmıştı. Bunca zamanın üzerinden sonra bir kez defa Rayman, masaüstü bilgisayarlar için çıkıyor. 29 Mart’ta çıkacak oyunun ön siparişleri şimdiden başladı bile. Ubisoft’un U-Play platformu üzerinden ya da Steam üzerinden ön sipariş verebiliyorsunuz.

Şahsen konsol sahibi olmadığımdan görüntülerle idare etmiş, sağda solda çıkan videoları izleyebilmiştim. Ubisoft’un piyasaya demoyu çıkartmasıyla, özlemimi az da olsa giderme fırsatı buldum.

Rayman Origins nasıl olmuş ?

Tek kelimeyle mükemmel. 2012’nin en iyi oyunları arasında yer alabilecek bir kapasiteye sahip. Kullandığı renk cümbüşü, eğlenceli müzikler, efektif sesler kişiyi oyunun başından kaldırmıyor. Kısa süreli olan demo oynanışının 4 farklı karakter ile oynanabilmesi süreyi biraz da olsa katlıyordu. Bu 4 karakter ile oyunu baştan sona, Co-op olarak oynama imkanına da sahibiz. Bu karakterler tabii ki en başta Rayman olmak üzere, onun en yakın arkadaşı Mavi Şişko Globox ve İkiz Teensy kardeşler. Karakterlerin birbirlerine göre üstünlükleri bariz bir şekilde yok. Sadece biri diğerine göre biraz daha hızlı koşabiliyor ya da havada asılı kalabiliyor.

Bu peri masalının hikayesi ise Rayman ve arkadaşlarının eğlencenin tadını kaçırmasına sinirlenen yeraltı şehri sakinlerinin, yeryüzüne bir çok yaratık yollamasıyla başlıyor. Maceramız bu yaratıkları geri gönderme çabasıyla körükleniyor. Rayman’in kendi diyarını bu yaratıklardan koruması için çeşitli yerlere seyahat edip, her bölümde karşımıza çıkacak, yer yer gizlenmiş, hapsedilmiş pembe Electoons yaratıklarını kurtarmaya çalışıyoruz.

Her platform oyununda bulunan ve Rayman’in de değişmezlerinden biri olan Bölüm Sonu Canavarı hem bölümde bulunuyor. Seyahat ettiğimiz yerlere göre çeşitlilik gösteren bu canavarlar ile değişik tarzlarda savaşıyoruz. Yer yer bir sivrisineğin üzerinde, bazen su altında, bazen de canavarın üstünde mücadele veriyoruz.

Bu kadar eğlenceli bir oyun olmasına rağmen ilk ay içerisinde sadece 50.000 kopya satması kamuoyunda oyunun kötü olabileceği kuşkusu uyandırmıştı. İşin aslı oyunun gerçekten eğlenceli olmasıydı. Ubisoft yaptığı oyuna güvenerek “Şu an için kısa vadede büyük bir kazanç yapacağımızı zaten düşünmüyoruz. Rayman Origins, gelecek vaad eden, uzun vadede bize oldukça yardımı dokunacak bir oyun” açıklamasında bulundu.

2D platform oyunu olarak çıkıp, 3D furyaya katılan Rayman, doğru bir karar verip 2 boyutlunun nostaljik havasını başarıyla korumuş. İyinin ve kötünün savaşını en eğlenceli biçimde ele alan oyun, ekranda size yakın gibi gözüken bitkiler, arka fonda yaşayan bir dünya ile göz alıcı bir görünüme kavuşuyor. PC sahibi meraklılarının sadece 3 hafta kadar daha bekleyeceği oyun raflarda yerini aldığında ne gibi bir satışa ulaşacak şu an için bilinmez, ama oyunu oynayıpta pişman olabilecek biri olmayacaktır.