Anasayfa Haber Banlanan Xbox Live Kullanıcılarına Müjde

Banlanan Xbox Live Kullanıcılarına Müjde

Microsoft, Xbox Live'ı dev bir platforma çevirmek istiyor.
Microsoft, Xbox Live’ı dev bir platforma çevirmek istiyor.

Microsoft’un oyun ve eğlence platformu Xbox Live’dan banlanan kullanıcılar, Xbox One oyunlarını oynayabilecekler

Xbox One’ın E3’te duyurulurken bahsedilen dijital hak yönetimi gereklilikleri, Xbox Live’dan banlanan kullanıcıları tedirgin etti. Ancak görünüşe göre korkmaları gereken hiçbir şey yok.

Microsoft’un Xbox Live programı yöneticisi olan Larry Hryb ile yapılan röportajda Hryb’e banlanan oyuncuların oyunlarına erişimi kayıp olacak mı sorusu yöneltildiğinde Hryb böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını ve satın alınan her oyuna her zaman erişim sağlanabileceğini açıkladı.

Xbox Video indirmelerinin buna dahil olup olmadığını ayrıca belirtmeyen Hryb’in sözlerinin bu tür içerikleri de kapsadığı düşünülüyor. Xbox’ın resmi Twitter hesabında yapılan açıklamalara göre, şimdiye kadar indirilen tüm oyunlara kullanıcıların erişimi olacak. Buradan anlaşılacağı üzere bu sözler Xbox One için değil, Xbox 360 oyunları için söylenmiş.

Hryb’e Microsoft Xbox One sunucularını bir sonraki nesilde kapatırsa ne olacağı sorulduğunda ise, Microsoft’un böyle bir şey yapmayacağını, bu nesle yeni başladıklarını o yüzden bunları konuşmanın erken olduğunu ifade etti.