Anasayfa Haber Voxiebox, Hologram Teknolojisinde Çığır Açacak

Voxiebox, Hologram Teknolojisinde Çığır Açacak

Voxiebox

Voxiebox, hologram teknolojisi konusunda farklılık sunuyor.

Hologram teknolojisinde daha kat edeceğimiz çok yol olduğunu düşünürken, şimdi de ortaya Voxiebox isimli bir cihaz çıktı. Bu yeni hologram görüntü teknolojisi sayesinde, hologram teknolojisinde yeni bir adım atacağız.

Voxiebox projesi geçtiğimiz yıl, New York’ta düzenlenen, bağımsız oyun geliştiricilerinin katıldığı The Games Forum’dan sonra ortaya çıktı. Voxiebox sayesinde, Star Wars: A New Hope filminden hatırlayacağınız hologram satrancı oynama imkanınız olabilecek. Bilmeyenlere not düşelim, Star Wars evreninde bu satranç benzeri hologram oyuna Dejarik deniliyor.

Bu teknoloji daha önce gördüğümüz hologram görüntülere pek benzemiyor. Çoğunlukla sabit ve tek renkli, anlaşılmaz görüntülerin olduğu hologram teknolojisinden bahsetmiyoruz. Voxiebox sayesinde animasyonlar ve renkler oldukça canlı bir şekilde yansıtılıyor.

Çalışma prensibi de oldukça basit. Projeksiyondan yansıtılan görüntü, ani titreşimlerle 3 boyutlu hale getiriliyor. Daha basit bir şekilde anlatmaya çalışırsak, bir fotoğraf tekniği olan Light Trail’i örnek gösterebiliriz. Yani ışıkla şekil çizmek.

Voxiebox’un geliştiricisi Sean Kean, cihazın henüz ev kullanımı için uygun olmadığını belirtiyor.

http://youtu.be/A5cHbhOWavE