Anasayfa Teknoloji E-Cat Soğuk Füzyon Teknolojisi Industrial Heat Tarafından Satın Alındı!

E-Cat Soğuk Füzyon Teknolojisi Industrial Heat Tarafından Satın Alındı!

andrea-rossi

Portatif soğuk füzyon teknolojisini sunan E-Cat, ABD’li Industrial Heat tarafından satın alındı.

Soğuk Füzyon çalışmaları ile ünlenen Andrea Rossi’nin E-Cat adını verdiği teknolojisi, Industrial Heat tarafından satın alındı. Energy Catalyzer’ın kısa adı olan E-Cat hakkında yazdığımız haberi buradan okuyabilirsiniz. Oldukça basit bir çalışma prensibi olan E-Cat, hayatlarımıza ucuz, temiz ve sonsuz enerjiyi getirecek.

28 Ocak tarihinde yapılan basın bildirisine göre ABD’li yatırım firması Cherokee Investment Partners’a bağlı Industrial Heat, E-Cat teknolojisinin haklarını satın aldı. Andrea Rossi’nin planları artık gerçekleşmek üzere. Rossi, geliştirdiği teknolojiyi pazarda satabilecek bir firma arıyordu. Industrial Heat sayesinde ABD’den Çin’e kadar geniş bir alana E-Cat sevkiyatı yapılabilecek.

E-Cat, bakır üzerinde işlenen nikel ve hidrojen atomları sayesinde ortaya nükleer reaksiyonlar çıkarıyor. Teknolojinin en güzel tarafı temiz ve neredeyse sonsuz enerji sağlaması. Soğuk füzyon, benzinden 10.000 kat daha fazla enerji yoğunluğuna, 1000 kat güç yoğunluğuna sahip.

Anlaşmanın detayları açıklanmadı. Industrial Heat, Rossi’nin teknolojinin ne kadarlık kısmına sahip henüz bilinmiyor. Ancak Rossi’nin, E-Cat çalışmaları için çok özel bir ekip topladığı bilinmekte. Uluslararası alanda ün yapmış bilim-insanları ile oluşturulan E-Cat, önümüzdeki Mart aylarında tüketici seviyesinde pazara sunulabilir.