Anasayfa Haber Kişisel Soğuk Füzyon Santrali İsteyenlere Müjde!

Kişisel Soğuk Füzyon Santrali İsteyenlere Müjde!

Soğuk Füzyon Santrali, her evin vazgeçilmezi!
Soğuk Füzyon Santrali, her evin vazgeçilmezi!
Soğuk Füzyon Santrali, her evin vazgeçilmezi!
Soğuk Füzyon Santrali, her evin vazgeçilmezi!

1.5 Milyon Dolar karşılığında size ait, kişisel soğuk füzyon santralinize sahip olabilirsiniz.

Kendinize ait soğuk füzyon santraline sahip olmak istiyorsanız, E-Cat 1MW Plant’e önsipariş verebilirsiniz. E-Cat, standart kargo imkanlarıyla size gönderilebiliyor. Düşük enerjide nükleer reaksiyon kullanarak 1 MegaWatt’lık termal enerji sağlayan E-Cat, içten yanmalı motorlardan 100.000 kat daha iyi çalışıyor.

E-Cat’in 2014’ün başında piyasaya sunulacağı açıklandı. Tabii 1.5 Milyon Dolar’ınız varsa, satın alabileceksiniz. Bu portatif enerji santrali sayesinde tüm enerji ihtiyaçlarınızı da ortadan kaldırabilirsiniz.

E-Cat olarak kısaltılmış Energy Catalyzer, Andrea Rossi adında İtalyan bir bilim-insanının buluşu. E-Cat hakkında daha önce Soğuk Füzyona Hazır mıyız? başlıklı bir makale yayınlamıştık. Haberin detayına girmeden önce E-Cat’in nasıl çalıştığını anlamak için bu makalemize göz atmakta fayda var.

Aradan geçen süre içerisinde Rossi ve ekibi, E-Cat projesini kullanılabilir hale getirmiş. Cihaz her ne kadar kullanılabilir olarak gözükse de, birçok bilim topluluğu tarafından şüpheyle yaklaşılıyor.

Soğuk füzyon, elimizdeki en temiz ve en güvenilir enerji kaynaklarından biri. Düşük enerjiye sahip nükleer reaksiyon ortaya çıkararak, güvenli ve yavaş ama etkili nötronlar elde ediliyor. Normal füzyon sistemlerinde, pahalı araç gereçlere ve kocaman sistemlere ihtiyacımız var. Ancak E-Cat sayesinde bu yapı güvenli bir şekilde basit bir yapıya indirgenebiliyor.

E-Cat Home Unit adıyla hazırlanan portatif soğuk füzyon santrali.
E-Cat Home Unit adıyla hazırlanan portatif soğuk füzyon santrali.

Her bir E-Cat santrali 20x20x1 santimetre büyüklüğünde. E-Cat Home Unit olarak bilinen yapı içerisinde birçok reaktör parçası bulunuyor. Teoride bir elektrik jenaratörünü, bu cihaza bağlayarak ucuz ve temiz enerji elde edebilme imkanınız var. Karşılaştırma yapmak gerekirse, benzin megawatt-saat başına 1 Dolar’lık harcama yapıyor. Kömür ise 100 Dolar.

E-Cat sayesinde bu harcamalar neredeyse bedavaya getiriliyor. Portatif santralin ilk başlarda laboratuvarlarda kullanılacağı düşünülüyor. Şu an için hiç kimsenin böyle bir cihazı evinde kullanacağını düşünmüyoruz.