Anasayfa Teknoloji Implant Teknolojisi Gelişiyor, Sorunlar Küçülüyor!

Implant Teknolojisi Gelişiyor, Sorunlar Küçülüyor!

implant

Bir pirinç tanesi büyüklüğündeki kablosuz alıcı sayesinde, vücudumuzda neler olup bittiğini öğrenebileceğiz.

Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmalar yeni geliştirdikleri bir implant teknolojisini ortaya çıkardı. Yeni teknik sayesinde, vücuda yerleştirilen implant uzaktan şarj edilebiliyor. Daha öncesinde implant teknolojisinde karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de buydu.

Implant vücuda yerleştirildikten sonra bir kablo vasıtası ile zaman zaman şarj edilmesi gerekiyordu. Ne kadar ufak olursa olsun, bu elektronik cihazların da enerjiye ihtiyacı var. Stanford’daki araştırmacıların açıklamasına göre yeni geliştirdikleri teknolojiye Mid-Field Wireless Transfer – Orta Seviye’den Kablosuz Transfer adı verildi. Vücuda ya da kafatasına yerleştirilen pirinç tanesi büyüklüğündeki implant, vücut kimyasını gözden geçirip veri toparlıyor.

Bir kredi kartı büyüklüğündeki enerji kaynağı sayesinde vücuda yerleştirilen implant, ağrısız sızısız şarj edilebiliyor. Projenin yöneticilerinden Ada Poon, bu yeni teknik sayesinde ağrılar ve hastalıklar için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilebileceğini söylüyor. Yeni olanaklar ile uyuşturucu bağımlılığının bile yenilebileceğinden bahsediyor.

Yakın mesafeden şarj edilen cihazın insan vücuduna hiçbir zararı yok. Yakın tarihte insanlar üzerinde de testlere başlanacak.