Anasayfa Haber Japonya 2020 Robot Olimpiyatlarına Talip!

Japonya 2020 Robot Olimpiyatlarına Talip!

gundam-tokyo

Japonya başbakanı Shinzo Abe verdiği bir demeçte ülkesinin robot teknolojilerini ne kadar ciddiye aldığını ortaya koydu.

Japonya halen 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için hazırlanıyor. Ancak başbakan Shinzo Abe’nin açıklamalarına bakılırsa, Japonya bundan çok daha fazlasını hayal ediyor. Dünyanın en çok teknoloji üreten ülkelerinden biri olan Japonya, robotik teknolojileri konusunda da hayli ileri. Çoğu Japon firmasının robotik ve sibernetik konularında büyük yatırımları var. Ayrıca dünyanın başka ülkelerinde de bu konulara yapılan yatırımlar gün geçtikçe daha da artıyor.

Shinzo Abe tüm bu teknolojilerin aynı anda sergilendiği ve yeteneklerini gösterip rekabet ettiği bir olimpiyat hayal ettiğini açıkladı. Abe dünyanın dört bir yanından gelecek robotların, olimpiyat seviyesinde bir organizasyonda müsabakalara katılacağı günlerin hayalini kuruyor. Bu tür bir organizasyonun 2020 yılında düzenlenmesi ve ev sahipliğini de doğal olarak Japonya’nın yapması planlanıyor.

Tabii ki halen pek çok ülkede robot oyunları düzenleniyor, bu yeni bir fikir değil. Ancak bunların çoğu yerel etkiye sahip ve önemli bir kısmında da amatör tasarımcılar yarışıyor. DARPA Challenge gibi daha ciddi müsabakalar ise genellikle savunma sanayinin ilgi alanın girecek teknolojileri ön planda tutuyor. Ancak 2016 yılında İsviçre tarafından düzenlenmesi planlanan ilk “robotik protezli atletler olimpiyatları” ya da başka bir değişle “cyborglimpics”, aslında Japonya’nın 2020 Robolimpiyatları fikrinin pek de imkansız olmadığını gösteriyor. Sonuçta robot olimpiyatları her gün daha da büyüyen bir endüstri için vitrin görevi görecektir.