Anasayfa Haber LG’den Yeni 4K TV Serisi Geliyor

LG’den Yeni 4K TV Serisi Geliyor

lg-kivrimli-oled-tv

LG, önümüzdeki hafta içinde OLED görüntü teknolojisine sahip kavisli ekran 4K televizyonunu tanıtacak.

Eylül ayının ilk haftası içerisinde IFA 2014 Fuarı gerçekleştirilecek. Birçok firma yeni teknolojik oyuncaklarını bu fuar sırasında tanıtacak. Bu firmalardan birisi de LG Electronics. LG sadece mobil cihazları tanıtmakla kalmayacak, televizyon pazarı için de önemli bir hamlesini görücüye çıkartacak. Firma, pazarın ilk OLED görüntü teknolojisine sahip 4K televizyonunu kullanıcılarla buluşturacak.

LG’nin yeni televizyonunun ön siparişleri geçtiğimiz günlerde başladı. Ancak tam olarak resmi detaylar verilmedi. Fuar sırasında televizyonun tüm teknik özelliklerine yakından bakabileceğiz. Şimdiye çıkan bilgileri de bir gözden geçirelim.

Firma bu alanda, birisi 77-inç diğeri de 65-inç olmak üzere iki yeni televizyonunu tanıtacak. Yeni kavisli televizyonlar 3840×2160 çözünürlük sergiliyor, yani 4K (UHD) görüntü teknolojisine sahipler. Bu televizyonları benzerlerinden farklı kılan ise OLED panellere sahip olmaları. LCD teknoloji yavaş yavaş bitmeye başlıyor. OLED daha gerçekçi görüntü aktarımı yaparken, bulanıklıkları ortadan kaldırıyor. Ayrıca siyah ekran desteği ile de parlama olasılığını neredeyse sıfıra indiriyor.

Televizyonlar bu görüntü özellikleri dışında, çift-kanal üzerinden destek sağlayan Ultra Surround ses kalitesine sahip. Yeni cihazların içinde WebOS yazılımı var, yani akıllı televizyon özelliklerine de sahipler.

77-inç 77EG9700 ve 65-inch 65EC9700 kod adlarına sahip televizyonların ön siparişleri, yukarıda da bahsettiğimiz üzere başladı. İlk olarak Güney Kore pazarına çıkacak olan bu yeni modeller, daha sonra Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarına da verilecek.