Anasayfa Haber NASA, En Hızlı Roketi İnşa Edecek

NASA, En Hızlı Roketi İnşa Edecek

nasa-sls-roket

En hızlı, en güçlü, en büyük roket geliyor! NASA bu roketi tamamladığında ise muhteşem bir proje başlayacak…

NASA, Space Launch System (SLS) adı verilen yeni projeye yeşil ışık yaktı. SLS ile birlikte gezegen tarihinin en hızlı ve en güçlü roketi inşa edilecek. ABD merkezli Havacılık ve Uzay Ajansı bu alanda bir ilk olacak.

3 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda, SLS projesinin meyve vereceği ortaya çıktı. SLS, gezegenler arası keşif görevleri için bir ön ayak olacak. NASA’nın yeni roket ve uzay gemisinin testleri, 2018’in Kasım ayında yapılacak.

İlk testlerde insan kullanılmayacak. Roket uzaktan yönetilecek. Gezegenimizin yer çekimi kuvvetindne kurtulmak için 130 metrik tonluk enerji açığa çıkartacak. Bu testlerde öncelik, düşük dünya yörüngesine ulaşmak olacak. Test sürecinin sonucunda, başka gezegenlere gidebilmek için önemli bir adım atılmış olacak.

NASA bu proje için önümüzdeki Şubat ayı itibariyle 7 milyar dolarlık bir bütçe ayıracak. 2018 yılındaki ilk testlerde 70 metrik tonluk bir modelin kullanılacağı belirtiliyor. Sonrasında motor ve güç kapasitesi artırılacak.

SLS içerisinde 4 adet RS-25 motor bulunacak. NASA deposunda bu motorlardan 16 adet var. Yani bu alanda fazladan masraf çıkmayacak.

Testlerin son bulmasıyla birlikte NASA’nın insanlı Mars projesi de hayata geçirilebilecek.