Bazı başlığı açan kişilerdeki ilginç tavırlar

Son zamanlarda sosyalde dikkatimi çeken bir konu var. İnsanların sordukları sorulara verilen cevaplar sonrası konuyu açan kişinin yorumları. Bu şuan benim birkaç kez başıma geldiği için anlatıyorum.
Örneğin birisi açmış kulaklık önerisi diye birkaç kişi yorum yapmış bende de söylediği fiyata uygun bir kulaklık önerdim. Ben kanal tipi kulaklık sevmediğim için kulak içi kulaklık önerdim. Ama karşıdan gelen yorum kanal tipi olan tercihimdir. Ondan X abi sen anlıyorsun kulaklıktan ne öneriyorsun?'' du. Şahsen bu bence saygısızlıktı.
Geçenlerde de başıma gelen bir başka olay arkadaşın biri telefon tavsiyesi istemiş bende dahil herkes önerilerini yorumlarını yazmış ama arkadaşımızın verdiği cevap: ''Recep abi ya da Ali abi yorum yaparsa sevinirim onların yorumları benim için çok değerli olmuş.'' Bu yorum bence o sorunun altına yorum yapan herkese saygısızlık olmuş. Elbette Recep abi ve Ali abinin yorumları çok değerli bunu bende düşünüyorum yazdığım yanlış da anlaşılmasın ama orada zamanını ayırıp, açtığı başlığa cevap yazan insanlara saygısızlık oluyor.
Bu ve daha fazlası başıma geldi ve başka yorumlarda da buna benzer tavırlar görmekteyim. Burada sorularda bilgi fırtınası yapıyorsak yorum yapan öneride bulunan kişilere de saygılı şekilde cevaplar verirsek bu sosyali yani bilgi paylaşma platformunu bir tık daha yükseğe taşıyacağımızı düşünüyorum. Zamanını ayırıp okuyanlara teşekkürlerimi iletirim.
  • Beğen
İfadeler: 4 kişi

Yorumlar

Bırak bunları. Sen burada araştırıp bilgi ediniyor ve yazıyorsun. Arkadaş gidiyor amatör ve o konuyla ilgili hiç bilgisi olmayan kişilerin önerilerini dinliyor ve ayrıca bu amatörler yanlış bilgi verdiği yetmiyormuş gibi kalkıp sana saçma sapan karşılıklar veriyor.
 
Aynen hocam aslında istediğim, sadece ben değil orda yorum yapan insanlara biraz daha saygılı davranılması.
 
Maalesef forumda soru soranların bazıları sorularını çok genel soruyorlar. Sorusunu okuyup cevap verirsin. Benim dediğim bu değil ki der ama yazdığın bu. Ben müneccim miyim? Nereden bileceğim senin bu sorun ile neyi kastettiğini.

Sonuç olarak soru soran kendisini doğru ifade edip soru sormalı. Sorusunda gerekli ayrıntılara yer vermeli. İnanın yalap şalap soru sormak hepimiz için sadece vakit kaybı.

Dincer'in değindiği saygı konusu oldukça önemli. Forumda canla başla sorulara cevap veren kaliteli içerik üreten arkadaşlarımız olduğunu gözlemliyorum. Lütfen demek, teşekkür etmek, özür dilemek gerçekten çok güzel şeyler. Sizi saygı duyulacak kıymetli bir insan yapar. Teşekkürler...
 
Son düzenleme:
Aynen hocam aslında dediğin gibi sorular bazen net olmuyor. Hadi orasını geçtim belki bizim sorularımız bile çok net olmayabiliyor. Ama en azından yorum yapanlara bi teşekkür etmek zor olmamalı.
 
Toplum neyse onu görüyoruz o yüzden şaşırmıyorum.
Biri buraya gelse eşek ***tim diye konu açsa şaşırmam çünkü bu toplumda öyle tipde var. Her tip var.
Troll gibi yaşayıp troll olduğunun farkında olmayan 1 milyon yığarım buraya :)
Bunun okul eğitimiyle olacak bir şey olmadığı belli aileler mal olduğu için kendileri gibi mal yetiştiriyorlar. Temellerde sorun var.
 
Son düzenleme:
Hocam eğitimle hemen olmasada bellirli bir zaman sonra taşların yerine oturacağını düşünüyorum. Tabi MEB keyfi uygulamalardan vazgeçmesi lazım o da ayrı bir konu olur burda.

Ama dediğinle ilgili çok güzel bir söz söylemiş Fuzuli;
Mey biter saki kalır. Her renk solar haki kalır. İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.
Kısaca eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır. :)
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Dincer
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
725
Yorumlar
8
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Dincer adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı