Günümüzdeki Japon Ürünlerinin Kalitesi

Önceleri Japon malı dediğin zaman insanlar bir kere dururdu. Kalitesini her kesim bilirdi ve cidden tüm ürünleri kaliteliydi. 2. Dünya savaşı bittikten sonra sanayi endüstrisinde başı çeken ülke konumuna yükselmişti. Enerji verimliliği ve uzun yıllar kullanılması Japon mallarının ve dolayısıyla markalarının pek çok insan tarafından benimsenmesine neden oldu.
Uzun bir müddet bu durum sürdü. Ancak günümüzde bu durum son bulmuşa benziyor. İnsanlarda Japon ürünlerin kaliteli olduğu algısı hala kaldı, ancak ürünlerin kalitesi bir hayli düştü. Öyleki önceki Japon firmaların üretmiş oldukları ürünleriyle günümzde üretilen ürünlerin kalitesinde bir hayli düşüş var.

Peki bu yargıya nasıl vardım. Bir yüksek lisans öğrencisi olarak firmaları ve satış raporlarını çok yakından takip ediyorum. Ayriyetten küçük haberler ile de bu durumu açıklayacağım. Merak edenler haberleri internetten araştırabilir.

Son zamanlardaki Civic modellerindeki kasalarının C sütunun içe doğru göçük yapması, Quashqai modellerinde yaşanan sorunlar ve Japonya'da Nissan model araçların üretiminin bir müddet durması ve araçların geri çağırılması.
Sony firmasının gelirinin büyük bir kısmının yalnızca 2 sektöre düşmesi PS ve kamera lensi satışlarının oluşturması. Telefon sektöründeki ürünlerinin eskiye oranla kalitesinin azaldığı ve ürünlerinde geçmişe oranla artan sorunlar.

Bu gibi haberler ve sorunlar daha mevcut. Yazımın kısa olmasını istediğimden dolayı tüm sorunları bahsetmek istemedim.
Ancak benim için bir gerçek var Alman- Amerikan- Kore vb. ürünlerinden kaliteli olan Japon mallarının kalitesi günümüzde düşerek ikame seçeneklerinin artmış olmasıdır.

İnsanlar üzerinde kalan bu algınında böyle devam ederse silinip gideceği su götürmez bir gerçek.

Yorumlar

Gösterilecek yorum bulunamadı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Alpi350
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
874
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Alpi350 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı