TV Programlardaki Şiddet Görüntülerinin Etkisi Uzun Yıllar Devam Ediyor

n5mb8R.jpg


Araştırmalara göre çocuk kanallarında yayınlanan program ve çizgi filmler bile saatte ortalama 20 şiddet eylemi içermekte. 800'yüzün üstünde çocukla yapılan uzun süreli bir araştırmaya göre günde 2 saatten fazla TV seyreden çocukların evde, okulda, sınıfta ve sosyal oyun alanlarında daha fazla saldırgan davranışlar sergilediği saptanmıştır.
Aynı çocukların 19-30 yaşları arasında ise yaşıtlarına göre daha fazla aile içi şiddet sergiledikleri, daha fazla kaza, kavga, yaralama ve yaralanma vakası yaşadıkları, işten ayrılma oranlarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

-Bu konuyu bir yaşam dergisinden okudum... Söyledikleri malesef acı bir gerçek bu konuda dikkat etmeliyiz.
  • Beğen
İfadeler: 1 kişi

Yorumlar

Çizgi filmler şiddet eylemi içeriyormuş. Road Runner'ın ölmesini, Tom'un Jerry'yi yemesini isteyen bir çocuktum. Psikopat mıyım şimdi? Hayır. Beyin yıkayan aptalca programların ve çocukları sokağa başıboş bırakanların çok daha büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.
 
@Uprising'e katılıyorum. Süngerbobta (12 yaşındayım) izlediğim şiddetli görüntüleri hiç bir zaman sergilediğimi düşünmüyorum. Bu tür şittetker beni etkilemiyor.
 
SüngerBob - Road Runner şiddet içeren çizgi filmler değiller. Zaten o kategoride yer almıyor...

Genel olarak Power Rangers, Ninja Kaplumbağalar, Batman, He-Man, gibi dünyanın pek çok ülkesinde gösterilen Japon çizgi filmlerinde ana unsur hep şiddettir. Çizgi filmlerdeki sempatik, iyi kalpli, güçlü, sihirli güçleri olan ana karakterler, genellikle kurbanı oynamakta ve her haksızlığa uğradıklarında şiddeti problem çözme yöntemi olarak kullanmaktadır. Böylelikle şiddet, çocuklara tek problem çözme yöntemi olarak sunulmaktadır.

Geçen bayramda Cartoon Network'te izlediğim ''Hulk vs Wolverine'' çizgifilmi belkide bunların içinden en kötüsüydü. (bakabilirsiniz) Wolverine Hulk'a vururken kan içinde kalan pençeleri mi demezsiniz... Düşmanlardan kurtulmak için Hulk'a dönüşmesi için (ismini unuttum o bilim adamının) karnına pençelerini geçirmesi mi demezsiniz böyle çirkin şeyleri gösteren bir çizgifilmdi.
 
O saydığınız çizgi filmleri de izliyordum ben. Hulk vs Wolverine biraz fazla olmuş, onu bilmiyorum. Ama bu duruma çizgi filmlerin ebeveynlerden daha çok etki ettiğini düşünüyorsanız bir şey diyemem.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Alpi350
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
643
Yorumlar
4
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Alpi350 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı