Kıllarımız neden ürperir?

@HakanCT Burada bahsettiğim olay tüylerin ürpermesi neden olur, ben de biliiyorum insanlarda tüy bulunmaz, körelmiş bir mekanizma çünkü. Kıllarimizda diyebiliriz tüy belki çok doğru bir tabir değil insan için ama bu kelimeleri bu kadar takmanin anlami yok. Netice olarak demek istediklerimiz aynidir.

Gönderdiğim köpek fotoğrafıyla alay eden bir mesaj yazmıştın.
Dalga geçen biri varsa o da sendin. Sen dalga geçmeseydin o köpek fotosunu atmazdin.

Bu konuda da yine dalga geçip evrimle ne alakasi var diyorsun ve çıkıp diyorsun sen beni alıntıladığın için ben buradayim diye akla mantığa zarar açıklama yapiyorsun.

Evrimle olan ilgisini açıklar mısın?
Tüm canlilar ortak atadan geliyor buna bitkilerde dahil. Bu canlilardaki reaksiyonlarin bir çoğu insanda görünüyor. Kalitimsal özelliklerin hepsi ortak atalarinin mekanizmasindan gelir. Tüy ürpermesi de memelilerde canlının tehdit altina girmesi ve vücut sıcaklığını kontrol altına almak için oluşturduğu bir mekanizmadir ve bu mekanizma günümüz insanina ve günümüzdeki diğer canlilarda da olan bir mekanizmadir. Nasil ki yatarken aniden irkiliyorsan bu da ayni çeşit bir ortak atalardan gelen bir mekanizmadir. Bunların hepsi de evrimin konusudur evrimle alakalidir.
 
Neyse. Tüylerle ilgisi yokmuş konunun. :) Şimdi rahatladım.
Konunun "tüylerle" ilgisi var. Sadece doğrusu "tüy" değil "kıl".

Konu tüylerden kıllara mı döndü? Bu konudaki derdimiz buydu di mi? 👏👏👏
Dediğim gibi, bilim konusuysa eğer konu başlık ve içerik ona uygun olmalı. Yoksa yine konu dışına din konusu açıp sabah akşam tartışalım. Tüy dediğimiz şey kuşlarda vardır, insanlar ve maymunlarda kıl olur. Ben de isterdim tüylerimiz olsun ve uçalım ama maalesef olmuyor. :D Sadece ufak bir hatırlatma yaptım. Bu kadar uzamamalıydı. :D
 
@HakanCT sonuçta bu kalıplaşmış bir söylem. Kaç kişi sokakta "Ufff, kıllarım ürperdi yeminlen." diyordur ki:) Ha evet bilimsel açıdan dediğine sonuna kadar katılıyorum ama başlığı görünce bi' yüzüm ekşidi ne yalan söyleyeyim🤣
 
Konunun "tüylerle" ilgisi var. Sadece doğrusu "tüy" değil "kıl".
Bunu ben de biliyorum, çoğumuz biliyor. Doğrudur bilimsel olarak kıl demek daha doğru, tüy demek doğru değil belki ama diyecegimiz şey netice olarak aynidir. Kıl sözcüğü halk arasinda tüy diye söylenir olmuş o yüzden böyle söylemekte bir sakinca görmedim. Önemsenecek bir olay değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu ben de biliyorum, çoğumuz biliyor. Doğrudur bilimsel olarak kıl demek daha doğru, tüy demek doğru değil belki ama diyecegimiz şey netice olarak aynidir. Kıl sözcüğü halk arasinda tüy diye söylenir olmuş o yüzden böyle söylemekte bir sakinca görmedim. Önemsenecek bir olay değil.
Halka göre evrim şimdiki maymunların insana dönüşmesi. Bu yüzden mantıklı gelmiyor ve reddediyorlar. Halk her zaman doğru olanı bilemez. Bu tip konularda o yüzden halkı değil bilim adamlarını dinliyoruz. Önemsenecek bir olay değilse neden daha fazla uzuyor ki?
 
Bilgilendirme için teşekkürler @BERWAR
Konuyu 7 sayfa görünce bakalım hangi ayetlere girdik diye merak ettim. Neyseki Allah, kuran muhabbeti dönmemiş.

Ama gariptir ki her evrim konusunda evrimi savunanlar ve savunmayanlar arasında gerginlik oluyor. Söz meclisten dışarı bilim adına bilgi verilen bir konuda savunan veya savunmayan gerginlik yapıyorsa onun adına üzülüyorum. Hep evrim konusu açıyorsun demektense ya konuya girme ya da bilgi için teşekkür et. Sonra kartopu efektiyle geriliyor konu.

Ayrıca farklı bir evrim konusunda maymun muhabbeti yapan saf mıdır nedir..
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı