Bilgisayar çok çalıştırıldığı zaman yanar mı?


Şansınıza bağlı, o PSU ile sorun yaşama ihtimaliniz diğer modellere göre daha fazla, ama dediğim gibi, kesinlikle sorun yaşarsınız diye bir şey söyleyemem.

PSU yanarsa/patlarsa sadece PSU mu zarar görür diye soruyorsunuz, orası da şansınıza bağlı biraz.
Bütün sistem çöp de olabilir sadece PSU da gidebilir.
 
Herkese merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayarımı bir süre kullandığım zaman ortalama 3-4 saat, kasadan hafif cızırtı geliyor. Muhtemelen fanlardan diye düşünüyorum. Cızırtı çok sürerse bilgisayarıma bir şey olur mu? Bilgisayarım çok uzun süre açık kalırsa bir şey olur mu? Ayrıca bilgisayarımda soğutucu var mı yok mu nereden öğrenebilirim? Kasa dışında 3 arkasında 1 fan var bir de AMD işlemci fanı var.

Kasam: Power Boost VK-P1900B 500W.
İşlemcim: AMD 5 3600.

PSU yanarsa yeni bir bilgisayar almanız gerekir büyük ihtimalle. Yanmasına kalmadan ayarının bozulması bile mahveder bilgisayarı.
 
Öncelikle bir açıklık getireyim. Sıcaklıklar normalse ve kaliteli sayılabilecek bir PSU kullanılırsa bilgisayar yanmaz. Bakkalların yalanları.

Elinizdeki PSU pek iyi değil. Mümkünse iade edin. O PSU hakkında kimse kesin bir şey söyleyemez. Sıcaklıklar nasıl?
Ek olarak cızırtı geliyormuş. İade hakkınızı kullanabilirsiniz.
 
Ayrıca PSU yanar ise sistem yüksek olasılıkla zarar görmez. Şalter atması gibi bir şey olur bu. Bu forumda kaliteli olmayan her PSU ya C4 muamelesi yapılıyor.
 
Eğer ki PSU'da bir sorun yok ise bir sorun olacağını düşünmem. Benim de PSU çok iyi değil maalesef ancak 2 gündür açık kaldığı ve her gün ortalama 8-10 saat açık kaldığı oluyor. Bir problem olmadı ancak olmaz anlamına gelmiyor bu tabii ki ancak şans işi tabii ki gene de ne olacağını bilemeyiz ancak sorun yoksa güç kaynağında sıkıntı olmaz. Bu arada sıcaklık değerleri kontrol etmelisiniz. Çok bir sıcaklık yok ise ki bu sıcaklık değerleri boşta 30-45 derece arası olmalı hem CPU hem de GPU için o zaman sıkıntı olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı