125 CC günlük kullanım için motor önerisi

Hocam Honda'nin her motorunu öneririm o konuda sıkıntı yok. Sen saga sola gitmelik masrafsız ayağını yerden kesecek bir şey arıyorsun. Senin için en uygunu blogu değiştirilmiş 50 CC scooterlar. Şimdi 100 CC üstü motosiklet alsan sadece yattığı yerden yıllık 4-5 bin lira yiyecek, sigortasi vergisi falan. O yüzden önermiyorum.

Haklısınız. Ama şöyle bir durum var. Servis rahatlığı ve bilinen bir marka olduğu içim Honda dio düşündüm. Otobüslerde sürünmektense yıllık 4-5 k bakım vermeyi tercih ederim.
 
Bu motorların bakımında bir şey yok, o yüzden servis kalitesinin önemi büyük değil. Malzeme kalitesi ve ömür açısından evet bir Honda olamazlar orası doğru. Burada tercih sana kalmış hocam. Bende tecrübelerimi paylaşayım, iki yıl önce arabayı satıp seninle aynı düşünceler le motor bakındım, ikinci el 125'lik RKS scooter buldum çok cok uyguna. Motoru satın alıp blogu, güç aktarma parçaları osu busu derken neredeyse bütün yürüyeni yeniledim. Blogu 150 yaptım bu arada, iki yıldır tepe tepe kullanıyorum. Şimdi inan sana önerdiğimi yapacağım yakın zamanda. Zaten bu aletlerde hiz yapamıyorsun, benimki maksimum 100-110 falan görüyor e zaten o hizlara yol yapmak imkansız. Motoru kucağa alırsın ya da çok fazla yakıt yakarsın boşa. Ben genelde 80 km hızla kullanıyorum. Şimdi bu 80-100'luk makinelerde aşağı yukarı 80 km hıza ulaşabiliyor. Uzun lafın kısası 250 CC'lik güzel bir japona binmedikce aşağı yukarı hepsi aynı benim gözümde artık. O yüzden en uygun olana yönelmek en mantıklısı.
 
Çevrilmiş 50CC'ler yokuşu 35-40 gibi çıkabiliyorsa 125CC'ler 60-70'le falan çıkabiliyor aynı yokuşu. Trafikteyken hız önemli, onun haricinde ikisi de yeterli hızlar bana göre.

Ama yokuş çıkmak kayışı daha hızlı yıpratıyor diyorlar. O sebeple vitesli modeller daha uygun olur dedim sizin için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı