15000 TL'ye kaliteli fotoğraf veya video makinesi önerisi

Zeki Kursat

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
319
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum hiç anlamam bir bütçem de şu anlık yok. Fiyatlardan çok haberdar değilim bir 15k ya belki çıkabilirim ama o fiyatlara yoksa güzel düşünebilirim önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca çok anlamadığımdan bana fotoğraf makinelerinin özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
 
Ticari amaç söz konusu değil ise kompakt veya kompakt ölçülere yakın aynasız fotoğraf makinelerine bakabilirsiniz.

Doğrusu kompakt makinelerde de DSLR makine ölçülerinde fotoğraf makineleri de mevcut.

DSLR ise aynasız makinelere göre biraz daha uygun fiyatlıdır. Arama kısmına bu makinelerin farklarını aratabilirsin.

Aynasız ve DSLR makineler lens ile birlikte kullanılır.

Marka ve modelleri ölçüleri örneklemek adına yazacağım.

Teknik detaylara giremeyeceğim ama Canon M200 gibi aynasız makineler taşıma açısından da epey kolaylık sağlıyor. Bu makinenin sıfırı yoktur. Aynasız makineler artık DSLR göre daha çok rağbet görüyor.

Taşıma kolaylığı açısından Sony HX7V gibi kompakt makineler çantama hatta cebime sığsın diye genellikle anı biriktirmek için alınan ucuz yollu makinelerdir.

Kompakt olup köprü diye nitelendirilen makinelerden ise ikinci el aynasız veya DSLR makine almak daha iyi bir tercih olabilir. Ancak şu sıralar bende fotoğraf makinesi araştırıyorum ve Canon SX70 HS benim aklımı karıştırıyor.

Teknik bilgileri edinme açısından Google'da aratarak fotoğrafçılık üzerine sitelerden ve YouTube gibi mecralardan elde edebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı