4 adet Titan X custom sıvı önerisi

@er36po
Evet dh den tanısıyoruz sizinle. Nasılsınız bu arada ? Kusura bakmayın konu icinde dalıp gitmisiz.
Neden sma8 dedigimi simdi anlatacagım size.
Bende su anda rampage V ve 5960x uzerinde titanx kullanıyorum. Dusundugunuz kadar serin calısmıyor bu aletler. Asırı derece ısınan bir işlemci ve gpu var ortada.
Arkadas 4. kartı takarak m.2 slotunu iptal etmiş vaziyette. Kartların dvi cıkısları x4 slotunuda kapattıgı icin ileride alacagı 950 pro tarzı bir ssd yi uzatma pci exp kablosuyla bile calıstıramayacak bu kasada. Aynı sorunu 900D de yasayacak arkadasımız.
Sma8 de ise anakart tablası var. Herseyi dısarıda takıp tablayı kasayı direk takıyorsunuz. Bu tablanın altında pci exp uzatma kablosunun gececegi bir bolum var. Ancak bu sekilde calısabilecek olan m.2 slotunu cosmos2 gibi bir kasada heba etmenin bir anlamı yok. Sizde sorun yasadınız. Customu söküp yeniden yapmanın ne kadar zahmetli oldugunu iyi bilirsiniz. Kaldıki cosmos2 ye koyacagınız radyatorler yetmeyecegi icin performansı h100i kadar olacaktır.
Arkadas sanırım Trabzonda, en bastan beri gidip oradaki kasayı gormesi icin pm atmaya isim vermeye calısıyorum fakat bu forumun ozel mesaj bolumunu bulamadım bir turlu.
@persia61 , bu anlattıklarım ileride sizin yasayacak oldugunuz problemlere dair senaryolardır. Siz bu kasayı bir kere monte ettiginiz zaman uzerinde yasayan bir dongu olacak ve o donguyu bozmaya kalktıgınız zaman bunun bedeli size kasa parasından daha fazla miktara patlayacaktır. Bu yuzden işe baslarken titiz olmanız, her ayrıntıyı sonuna kadar incelemeniz size para ve zaman olarak geri donecektir.
 
Son düzenleme:
@xdeliruzgar, sizin olduğunuzu tahmin etmiştim (y) Öncelikle belirteyim, taktir edersiniz ki burada konu dışı mesaj yazmak kural dışıdır (Bu, tabi caza alıp 1 veya 1'den fazla gün uzaklaşma nedenidir!) ancak burada normal üyelere ''Özel Mesaj Bölümü'' kapalı olduğundan, biz de konu ile alakalı mesajların arasına özel mesajlarımızı da sokuyoruz :D Yani çaktırmadan hal-hatır soruyoruz :)
Neyse, sizi burada gördüğüme çok sevindim... Sizin gibi bilgili arkadaşların burada olmasından; kendi adıma çok mutlu oluyorum. (Bu gözle Forum'a (Sosyal) sizin gibi bilgili insanlar lazım)

@xdeliruzgar, arkadaşla da aynı fikirde olup Cosmos 2'yi iptal ettik, yani o kasaya onca masraf gömdörmeyeceğiz.
M.2 konusunda çok haklısınız, bunu biz düşünemedik, önceden düşünüp bilgilendirdiğiniz için kendim ve arkadaş adına teşekkür ederim.
Yalnız şu Sma8 olayındaki arka taraftan bağlanabilir tablayı çözemedim, şunu biraz açar mısınız? Yanı sonuçta zaten kapalı olan slot'a nasıl bağlanacak ki?

Bu arada, benim iki defe kasayı yap-boz olayını unutamamışsınız :D Bunun sebebi @arg-ist abi idi... Kendisinden çok bilgilendim. Ancak kendisi 60 yaşa dayandığından emekli olası lazım sanırım :D
 
@er36po , iyi niyet ve dilekleriniz icin tesekkur ederim. Ekip olarak burada yazmaya karar verdik. Obur tarafta yazacak birseyimiz kalmadı, birsey ogrenirim diye takip ettigim kişiler var onların birseyler yazmasını bekliyorum.
Oncelikle m.2 diskimiz 950 pro, Samsung SSD 950 PRO Overview | Samsung SSD ve uzerine baglı oldugu
12-hyper-m2-x4-card-profile.jpg adaptoru

buradaki riser uzatma kablosu ile

Anakart uzerinde isaretledigim m.2 degilde x4 slotuna takıyoruz. Kabloyu v gibi bukerek sata portlarına dogru geri alıyoruz. Cunku kartların arasından dısarı cıkaramıyoruz. Kasanın anakart tablasına arkadan monte ediyoruz.
MAGNUM SMA8 - Customizable alttaki kucuk resimlerde 4. resim anakart tablası 7. resim ise tablanın arkasını gosteriyor.
Kasayı incelemek icin buradan;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bakabilirsiniz.
Bu arada konuyu arkadaslarlada konustuk ;
900D Obsidian Series® 900D Super Tower Case ve
Phanteks Enthoo Primo gibi kasalarada baktık. Performans adına kesip bicme işi olacagı icin 900D kafadan elendi. Phanteks ise tercih meselesi olarak kaldı. Herseye musait olan bir kasanın kapagının o sekilde olmasını istemek kullanıcıdan kullanıcıya degişir. Yoksa pompa saklama yeri olsun en kalın radyatorleri bile push pull olarak calıstırması olsun guzel bir kasa. İşlevsellik olarak tamam ama yan kapagın o sekilde olması tercih meselesi olarak kaldı. Once arkadas bir karar versin ondan sonrası malzeme alımı olarak kolay gecer. Artık eskisi gibi malzemelere dunya kadar para isteyen adamlarla calısmadıgımız icin elimizde olan fırsatları ve bilgilerimizi paylasmaktan cekinmeyiz.
Bu arada; vdtkc hocanın


meroboy un

ve magaras ın

selamı var. İnsallah bende araya sıkıstırmısımdır hal hatır sormayı.
 

Dosya Ekleri

  • 12-hyper-m2-x4-card-profile.jpg
    12-hyper-m2-x4-card-profile.jpg
    27,8 KB · Görüntüleme: 563
  • riser.jpg
    riser.jpg
    18,8 KB · Görüntüleme: 479
  • Asus-Rampage-V-Extreme-Large-BSN-1.jpg
    Asus-Rampage-V-Extreme-Large-BSN-1.jpg
    468,4 KB · Görüntüleme: 466
  • IMG-20160225-WA0022.jpg
    IMG-20160225-WA0022.jpg
    178,9 KB · Görüntüleme: 573
  • IMG-20160213-WA0018.jpg
    IMG-20160213-WA0018.jpg
    192,4 KB · Görüntüleme: 580
  • merih.jpg
    merih.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 480
  • 20160322123433.jpg
    20160322123433.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 521
@xdeliruzgar, M2 olayı anlaşıldı, teşekkürler bilgi için :)
Arkadaşların selamı başım üstüne... Ben en son (1 seneden fazla oldu sanırım) @vdtkc hoca ile görüştüğümde oğluyla en son dizdiği sistemi (Sanırım fotoğraflarını paylaştığınız sistem) sırasıyla paylaşıyoruz diyordu. Kendisi çok değerli bir kişiliğe sahip, benden de ona ve diğer arkadaşlara selam olsun.

Neyse, MAGNUM MSA8'i bayağı bir araştırıp inceledim, bu kasa sanırım DESK PC'den sonra Custom Sistemi en iyi şekilde göze getirecek ve rahat bir biçimde bir çok donanımı barındıracak yapıya sahip. Özellikle büyük Radyatör ve Fan için çok uygun bir kasa (y)
Ben ne zamandır hep DESK PC yapacağım diye uğraşıyor, çabalıyordum... Fakat bu benim için pek mümkün gözükmüyor...
Şöyle ki: Bulunduğum konumda, sanayiye ve benzer bir çok yere gidip çizdiğim DESK PC projemi gösterip onlardan sadece kesim işlemini yapmalarını istedim ancak bu onlar için zor gelmiş olmalı ki ''bu çok ince işçilik istiyor, o kadar uğraşamayız'' dediler.
Bunu kendim de yapabilirdim ancak bilirsiniz, kesimdi, bükme idi, delme idi bir sürü malzeme gerekiyor, ayrıca da müsait bir yer de yoktu yapmak için. Bende vazgeçtim DESK olayında.

Sanırım MAGNUN MSA8 ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde. Galiba ben de bu kasadan alacağım. Bunu için yeni bir konu açıp sizi ve konu sahibi arkadaşı da etiketlerim.
 
Üst düzey sıvı soğutma kitleri hakkında fazla bilgim yok fakat Nvidia Türkiye ile irtibata geçerseniz onlar yardımcı olabilir 4 tane titan x gördüklerinde geri çevirmeyeceklerini düşünüyorum...
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı