4 ayda YKS biter mi?

YKS biter mi hiçbir fikrim yok ama DGS ile geçmek artık daha da zorlaştı. Açılan kontenjanlar çok düşük. Zamanında Bilgisayar Programcılığı bölümünden, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (şuan ki ismi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri) bölümüne geçmiştim. Orada yazılım olarak kendini geliştirip çok iyi firmalarda çalışan arkadaşlarım var. O bölümü de düşünebilirsin ama dediğim gibi kontenjanları çok azalttılar. Ben kendi açımdan DGS sınavını kolay buluyorum. Sıfır sayısal bilgimle 2 ay çalıştım ve bu bölüme geçtim ve gerçekten 4-5 aylık bir çalışma ile o zamanki kontenjanlarda bilgisayar mühendisliğine çok rahat geçerdim. DGS sayısalda mantık soruları çok daha fazla bu yüzden az bir çalışma ile ve mantık sorularını çözdüm. Yanlış hatırlamıyorsam sayısalda 31 net, sözelde 11 net filan yapmıştım.

İki yıllık bir bölüm okuyacaksan MYO'nun ana kampüste olmasına dikkat et. Yoksa gerçekten nüfusu 5.000, 10.000 gibi çok küçük yerlerde ve şehirden uzak yerlerde MYO'lar var. Buralara hiç gitme derim çok pişman olursun. Ana kampüs olmasa bile şehir merkezinde bir yer olsun.

Ayrıca DGS ile mühendisliğe geçtiğinde genelde direkt birinci sınıftan başlatıyorlar. O yüzden 2yıl+5yıl olarak düşünebilirsin. Bir sene mezuna kalıp düzgün bir çalışma DGS düşünmemeni tavsiye ederim.
 
Merhaba @kureklahmacuq. Nisan 2024 itibarıyla nasıl gidiyor?
DGS'de Sayısal ilk 80'e girmiş biri olarak söylüyorum ki sınav aslında zor değil ancak 2 yıllık ortalamanı yüksek tutman gerekiyor. Gideceğin 2 yıllık okul da belli başlı okullar olmalı yoksa sadece DGS için geçen 2 yılın olur ve kendine hiçbir şey katamazsın. Ben senin yerinde olsam Elektrik gibi bir 2 yıllık bölüm tercih ederim çünkü çok fazla 4 yıllık bölüme geçebiliyor.
Merhaba @aconite. Öncelikle DGS başarınızı tebrik ederim. Ön Lisans mezuniyetiniz hangi bölümdür?
Belli başlı okulları (Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa vb) önermişsiniz ama bu üniversitelerin 2 yıllık teknik bölümlerinde oldukça zorluyorlarmış ve ortalama kasmak zor oluyormuş, daha düşük puanlı devlet üniversitelerinde ise kolay sorular sorulup ortalama kasmak daha kolaymış. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

Geri
Yukarı