5500-6000 TL Bütçeyle Render Ve Oyun Sistemi

Porsuk

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2015
Mesajlar
85
Yer
İstanbul
Merhaba, ben İstanbul'dan 25 senelik Mahmut. Aslında Porsuk olan soyadımla da direk hitap edebilirsiniz.
Bu kısım için eskiden olduğu gibi, forum demek doğru olur sanırım.. Uzun zamandır forum ortamlarından uzağım aynı zamanda kasa toplama işlerinden de :)

Kendimi anlatmam ve sorularımı sormam biraz vaktinizi alabilir. Vaktinizi çaldığım için şimdiden hakkınızı helal edin, kusuruma bakmayın.

Sistem kurma videolarını, parçaları, kıyaslamaları ziyadesiyle izledim fakat yine de bir eksiğim var mı ? Şu parçanın yerine bu olur mu ? Gibi sorulardan kendimi alamıyorum..

Bu kasayı başlıkta belirttiğim gibi ;
Ekmek teknem olacak ve sıkıldığımda oyun oynayabileceğim bir şekilde kurmak istiyorum..
Max, Maya, Adobe'un neredeyse bütün programları. Cinema4D gibi programlar için. Aynı zamanda render alabilmek için istiyorum. Oyunlara gelecek olursak eski kafadan call of duty ve benzeri tüm serileri biraz da olsa bitirmek içimde kaldı yıllardır. :) Yani çokta oyun değil derdim. :) GTA filan da olsun tabi canım :) :)...

Velhasıl kelam kafamda kurduğum kabaca sistem şöyle olacak ve tüm önerilere açığım ;

Monitor ve Kasa önerilerinize ise tamamen açım.. :)
Monitor olarak 23"6 ideal ölcülerde gibi geliyor aslında ama hangi marka ve neyi almalı.. Phılıps'in 23" 234E5QSB/01 LED IPS modeli gözüme carptı fakat HDMI girişi sanırım yok..

Bir de şöyle bir karşılaştırma yaptım kendimce ama siz ne dersiniz ?

Geniş Ekran - Monitörler - Vatan Bilgisayar

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..Doğru değerlendirme onayı aldıktan sonra, 1-2 hafta içinde kuracağım inşallah kasayı.. İyi geceler, bir kaç saat sonra uyanacaklara ise Günaydın :)
İmla hatalarım ve sürç-i lisan ettiysem affola..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hoşgeldin Mahmut.
  • 2400 MHz belleğe gerek yok bana sorarsan. Ancak üst seviye OC yapacaksan lazım olur diye düşünüyorum.
  • SSD konusunda 850 EVO, HyperX 3K veya Savage olabilir. Fury giriş seviyesi kalıyor.
  • Kasa konusunda daha geçen gün şefiğe önerdiğim yalıtımlı Silencio Pure 650 olabilir.
  • Monitörde HDMI şart değil. DP veya DVI girişi olması yeterli.
 
Monitörler hakkında pek bir bilgim yok. Kasa olarak CM ve Corsair firmaları tercih edilebilir. Corsair 450D veya 750D yi öneririm ben yer ihtiyacına göre
 
Recep Baltaş ezmeyin lütfen bizi :hasta::) Kingston HyperX Fury 240 GB SSD sahibiyim açılış süresi ortalama 10-17 saniye arası sizce normal mi yoksa başka SSD mi tavsiye edersiniz.
 
Hoşbuldum Ağabey,
Zaman ayırıp, okuyup fikirlerinizi belirttiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.. :)

Recep Abi, " 2400 mhz belleğe gerek yok " diye yorumladınız da ben şimdi 1600 mhz 2x8 mi alayım bu mu daha doğru olan :) ?
Bellek olayındaki bölünmeyi anlamış değilim. :hasta: 2x8 mi 4x4 mü mesela ? ama uzun süre yeni parça eklemeden yola devam etmek için 4x8 iyi değilmidir ?
  • Aynı zaman da SSD'yi değiştireceğiz o halde. Zaten Samsung'n 850Evo'sundan 250 GB koymuştum ama arada 70 TL gibi bir rakam olunca değiştirmiştim.

O zaman philips'in nispeten uygun fiyatlı bu ıps özellikli monitorü bu fiyata alınır..

Kasa konusunda da öneriniz tam da benlikmiş sade şık bir tasarım.. :) Fakat burada güç kaynağını ne almalıyım 700+80Plus özellikli birşey mi olmalı ?
Yoksa, üzerinde güç kaynağı olan bir kasa mı almalı ?
  • Corsair 750D de gerçekten iyiymiş ama üzerinde dahili bir güç kaynağı yok gördüğüğüm kadar ile full tower birşey almak istiyorum açıkcası biraz göz doldursun fakat onların da fiyatları el yakıyor :)
  • CORSAIR CC-9011052-WW kasa 'da gayet ilgi çekici duruyor kafalar karıştı :)

Ekran Kartı için ; 980 alma konusunda aslında düşünmek istemiyorum.. Aralarında ne kadar büyük farklı bir teknoloji olabilir ki ? Yani iyi fiyat farkı var aralarında ? ...

Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim...

Genel olarak ; seçtiğim anakart, işlemci ve ekran kartı birbirine uyumlu öyle mi ?
Burada tekrar öneri ve bilgi almak istediğim RAM konusu; 1032 tl gibi bir fiyata 4x8 2400 mhz birşey mi almalı ? Yoksa 2x8 1600 mü ?
OC durumunda neden 2400 önermedin Recep abi anlamadım..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu uzunca fakat cevap verdikçe uzuyor. Son yazdıklarımı gözlüklü ifadeyle ayırdım.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bana biraz daha yol gösterirseniz, çok mutlu olacağım. :)

Kasa konusunda hala karar verememekle birlikte sizlere bir kaç sorum daha olacak ;

  • Tabi şurda yanılıyor olabilirim lütfen beni aydınlatın, kasayı ayrı güç kaynağını ayrı almam daha mı iyi bir işçilik, kalite ve uzun ömürlükük demek ?
  • Bir de bellek konusu var daha önceki mesajımda belirttiğim üzere şimdi, 2x8 1600 mhz mi alınmalı..Yoksa 4x8 2400 mhz'ye yatırayım mı paramı ? Uzun vadede hangisi daha çok işimi görür bu ekran kartı ve işlemciyle birlikte ?
  • Son olarak, konunun basında da belirttiğim gibi oyundan ziyade bu kasa benim ekmek teknem olacak uzunca bir süre modellemeler, animasyonlar vb çalışmalarımda. Bu yönde iş yapacağım için bu parçalar beni ne kadar süreyle götürür minimum 3 yıl olabilir mi ?
  • Genel olan işlemci, ekran kartı ve ana kartıma kimseden itiraz gelmedi sanıyorum.. Bu yönde tamamız o zaman öyle mi ? TRickboy 'un önerisi hariç, 980'e pek bi sıcak bakamadım fiyatından dolayı sanırım :) ...
  • Recep Baltaş ağabey, üst seviye OC derken tam olarak neyi kastettiğini anlamadım doğrusu, RAM konusunda da bu yüzden kararsız kaldım.
Şimdi hem Recep abiye, hem benimle bu yönde ilgilenecek diğer arkadaş ve ağabeylere soruyorum.

" Arkadaşlar okudum, baktım, araştırdım ettim eyledim.. RAM sorununu da çözdüm ; i7 4790K işlemcinin 1600 Mhz RAM istemesiymiş olay.. 2400 alırsak overclock etmeden kullanamıyormuşuz. :) Öğrendim.. "

:bıyık::bıyık::bıyık::bıyık::bıyık: Fikir, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Listeyi Güncelleyeceğim.

Tekrar Merhaba,
Sorularım ve uzun yazılarım sanırım sizleri sıktı. Ama bazı konularda gerçekten fikre ve bilgiye ihtiyacım var.
  • Bellek konusunda öğrendiğim bilgiden sonra; Kingston 2x8 1600 MHZ olmasına karar verdim.Tesekkür ederim Recep Baltaş Ağabey.
  • TRickboy'un önerisi ise daha sonradan mantıklı geldi.Fakat 970 ve 980 fiyat farkından son ana kadar bekletmem gerekicek.. Teşekkür ederim.

  • KASA ve GÜÇ Kaynağı sorunum ise hala devam ediyor.
  • Cooler Master Cm693 + Seidon 120V Sıvı Soğutmali Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
    Kasanın sıvı soğutmalı olması mantıklı gelen tarafı fakat..Bu sıvı soğutma benim ne kadar işime yarar ? Bunca zamandır hep hava soğutma kullandık zararını görmedik ki daha faydalı olduğunu söyleyen bir çok arkadaşımız var ?

    Yani demem o ki bu sıvı soğutmalı kasayı alıp ;

  • Cooler Master G750M 80Plus 750W Modüler Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

    Bu güç kaynağını mı alayım, yoksa aşağıda yazdığım thermaltake güç kaynaklı kasayı alıp bir kaç fan ekleyip yoluma mı bakayım ? :)

  • Bir de dediğim gibi thermaltake in 750w güç kaynaklı nispeten daha uyguna gelecek bir kasası var. Bu da beni bir kaç fan daha alarak kurtarır mı ?
  • THERMALTAKE CORE V51 80PLUS BRONZE 750W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

    Bu sorularımın dışında sıkıntım kalmadı. Karar vermemde yardımcı olursanız muhtemelen bu hafta sonuna kadar kasayı kurmuş olacağım.
    Vaktinizi çalıyorum, teşekkür ederim..

Sanırım burada kendime bir not deferi oluşturdum :)

Son olarak bu 3lü karşılaştırmayı yaptım ;

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı soruları tekrar tekrar sormuşsun sanırım. Ben sırayla gideyim:
  • Kasayı ayrı güç kaynağını ayrı almak devasa bir fark yatarmaz. Örnek veriyorum CM kasalarla birlikte gayet iyi PSU'lar geliyor. Ama modüler bir PSU daha iyi olur tabii ki.
  • 2400 MHz gereksiz. İşlemci onu zaten 1600 MHz yapacak. Ben overclock yapacağım dersen bilemem.
  • i7 4790K sistem en az 5 yıl götürür.
  • 970 yerine 980 önermem. Ama 980 yerine 980 Ti öneririm mesela. Arada bir fark olmalı geçmek için.
  • Üst seviye overclock. Yani belleği 2400 Mhz'de çalıştıracak mısın ? Çalıştırmayacaksan gerek yok.
  • Thermaltake tavsiye etmem. Zamanında iddia ettiği gücü veremediği zamanlar oldu.
  • Sıvı soğutma konusunda Seidon 120V alabilirsin. Alma diyenler bilgilerini güncellememiş olanlar. Basmakalıp gidenlerdir. V2 modeli satılıyor şu anda.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı