70000 TL'ye Otomobil Tavsiyesi

Ayrıca size önerim tavsiyeyi burda aramayın bir faydası olmaz. Tanıdık birinden alacağınız cevaplar daha yararlı olur ya da kendiniz çabalayın iyice araştırın neyin ne olduğunu öğrenin. Hiç kimse başkasının parasını başkası için harcarken umursamaz:)
 
@NipponChemiConKYCap bak hakim olmadığın konuya yorum yapıp uzatıyorsun. Senin aynı sonuçları almış dediğin arabalardan biri güvenlik ekipmanları sayesinde 1 yıldız fazla alıyor, öteki baz donanımda güvenlik ekipmanları olmadığı için 1 yıldız kaybediyor.

Egea'nın güvenlik ekipmanları olan safety pack paketindeki güvenlik 4 yıldız. Şasi dayanımı çok daha yukarıda. Egea'nın %82 sonuç çıkardığı yetişkin insan koruma skoru Citroen'de %71!

Arkadaşın önerdiği araba sizin yüksek puan alan araba değil yalnız.
 
Arkadaşın önerdiği araba sizin yüksek puan alan araba değil yalnız.
O arabanın şasisi dayanıklı olduğu için Egea ile aynı skoru almadı, daha dayanıksız şasiyle güvenlik yardımcıları paketi olduğu için 1 yıldız fazla alıyor. Egea'nın şasi dayanımıyla önerdiğinin alakası yok, kazada Egea'nın içinde daha güvende oluyorsun.

70 bin TL düzeyine FIAT önerilmez diyen de sensin. Başka alternatifler söyleyin o zaman, 70 bin TL ile alınabilecek arabalar belli. Bu arada o önerilen Egea da alınmaz. Ağır hasar kayıtlı araba almak büyük hata yoksa o Egea'nın fiyatı zaten çok daha yukarılarda olurdu. Bir sonraki kazada içindekileri koruyacağından emin olamazsın.
 
Ben de üşenmeyip siteyi açıp araştırırken aklıma geldi, o modele bakıyordum ama temizini daha göremedim.
Ghia paketler genelde daha temiz kullanılıyor. Fiyatı 80-85'e kadar çıkıyor sanırım şu an. Kilometreye çok takılmayın, motorlarının ömrü uzun. Genel olarak uzun yolda tercih edilen arabalar olduğu için yürüyeni çok yıpranmıyor. Ayıptır söylemesi 2008 Ghia modelini 9 ay önce 45000 TL'ye aldım. Piyasa alt üst olmasa orta segmentte fiyat/performans aracıydı.
 
Ghia paketler genelde daha temiz kullanılıyor. Fiyatı 80-85'e kadar çıkıyor sanırım şu an. Kilometreye çok takılmayın, motorlarının ömrü uzun. Genel olarak uzun yolda tercih edilen arabalar olduğu için yürüyeni çok yıpranmıyor. Ayıptır söylemesi 2008 ghia modelini 9 ay önce 45000 TL'ye aldım. Piyasa alt üst olmasa orta segmentte fiyat/performans aracıydı.

km ye bakmayın diyorsunda ömür boyu sende kalmayacak ya bu araba elden çıkarırken eski olmasi ve km si olmasi gerekenden fazlaysa uğraştiriyor. O arabalara o kadar para saymak koyuyor.
 
@Jouska Muhtemelen sonra tekrar satılacağı için özellikle 200 bin km altı olanlara bakıyorum ama ağır hasar kayıtlı olmayan ya da şüpheli olmayana pek denk gelmedim. Toyota'ya baktım, Auris falan var 2007-2010 arası olanlara iyi bakmak lazım. Satıcının güvenilirliği konusunda yorum yapamam, alıcının görüşmesi ve onun kanaati önemli.


Not: 2012-2016 arasında bu kasa Auris'i daha güçlü motorla ve bir üst donanımla kullanmıştım. Hiç sorun yaşamadım ama iç mekan genişliği biraz az, performans pek iyi değil ve yol tutuşta Focus kadar iyi değil.
 

Geri
Yukarı