APU sisteme ekran kartı aldıktan sonra bir şey yapmak gerekir mi?

Kafaatanzi

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2020
Mesajlar
20
Ryzen 5 5600G APU sistemime bir süre idare etsin diye MSI Armor RX 580 8 GB ekran kartı aldım. Taktığım gibi çalışır mı? Neler yapmam gerekiyor?

Bugün başka bir konu başlığı açmıştım. Ryzen 5 5600G APU sistemime MSI Armor RX580 8 GB taktım. Driver falan indirin denildi. Ben Ryzen 5 5600G için AMD sitesinden programı indirmiştim. RX 580'i takınca, otomatik tanımladı sistem. (BIOS'tan gidip APU yerine harici aygıtı işaretlememe gerek kalmadı) ve PCI bus için yeniden başlatın dedi. (ekran kartının sistemle bağlantısı ile alakası olan bir şeymiş) ben de başlattım. Ekran kartı normal çalışıyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Yine de, olan programı silip siteden RX580 için olanı mı indirmeliyim yoksa sistem otomatik halletmiş midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uygun sürücüleri kurup HDMI ya da Display Port kullanıyorsanız kabloyu anakarttan çıkarıp ekran kartına bağladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Hocam ilk kartı tak Sonra BIOS'tan bir kontrol et. Ekran kartını harici göstermeye çalış APU değil. BIOS otomatik görebilir senin bir şey yapmana gerek kalmayabilir.
Sonra direk driverlarını kur.
Sonra Windows açılınca kaç RAM kullanıldığında bak. Eğer 8 GB RAM var ve 8 GB RAM gösteriyorsa tamamdır.
Eğer 8 GB RAM var ama 6 GB falan gösteriyorsa 2 GB APU'ya harcıyor bir yerde yanlışlık var.
 

Geri
Yukarı