ASUS ROG STRIX G16 G614JV-N3158 vs Lenovo Legion Slim 5 82YA00ENTX

2K konusunda şunu söyleyebilirim bence artık 1080p çıkmak gerek uzun yıllar kullandım bu kendim için düşüncem. Unutulmamalıki bu bilgisayarları yapan mühendisler sizin bu düşündüğünüzü hesaba katarak üretime almakta bu cihazları. Gel gelelim RTX 40 serisine bu ekran kartları DLSS3 +fg olmasa RTX30 serisinin gerisinde kalıyor. Legion serisinde RTX 3070 Ti mesela RTX 4070 zorluyor bir sebepte watt değeri 30 serisinde değerler yüksekti Legion markası adaptör ve ekran kartında tam verim için yüksek watt değerleri sunuyor. Watt değeri 40 serisinde ısınmayı düşürmek amacıyla yapıldığını düşünüyorum ama çok büyük problem yaratmıyordu açıkçası. 2K ekran RTX 4060 fg+DLSS3 ile bence zorluk yaşamazsınız. Ben laptopu kasa gibi kullanmayı düşünüyorum ekranı 1080p de alsam harici monitör ile 2K yapardım benim için 2K önemli yeterince 1080p kullandım. ASUS'un üzüceğini düşünmüyorum ama ben elden bu cihazları kontrol ettiğimde bana premium hissetiren Legion oldu ASUS çok şık ama Legion sade zarifliği kaliteli hiasiyatı donanımı benim için diğer seçenekleri geride bıraktırdı. Hayırlısıyla temmuz başı almayı planlıyorum o süreçte fiyat ne olur bilemem ama alacaksam Legion düşünürdüm. Tercih sizin şunu unutmayalım bu fiyata RTX 4070 Acer HP veriyorlar almama veya düşünmemem sebebimiz dış kasa olsun ekran olsun içerdeki parça kalitesi olsun bunları düşündüğümüzden ASUS ve Legion düşündük. ROG serisi çok ışıklı ve ben diye bağırdığından beni iten o olmuştu ROG da genelde 1920×1200 ekran kişiden kişiye tstmin etmesi değişir tabii. İletişimde olalım aklında herhangi bir soru olursa iletirsin yardımcı olurum müsait oldukça.
Dediklerine katılıyorum, 1600p de dlss+fg deneyimim yok, 3 sene sonra bunlarla 60fps alır mıyım bilmiyorum o yüzden ASUSa kaymıştım ama senin dediklerinle yine başa döndük. Asus alsam bile rgb kullanan biri değilim, mouse aldım rbgli uzun süredir kullanıyorum en son ne zaman açtım hatırlamıyorum. Bulabilirsem deneyimlemeye çalışıcam, bakalım nasıl yaparız. Temmuza kadar laptop durur mu bilemiyorum bu arada, çok bir şey yok ama. Off of zor karar :)
 
Dediklerine katılıyorum, 1600p de DLSS+fg deneyimim yok, 3 sene sonra bunlarla 60FPS alır mıyım bilmiyorum o yüzden ASUS'a kaymıştım ama senin dediklerinle yine başa döndük. ASUS alsam bile RGB kullanan biri değilim, mouse aldım rbgli uzun süredir kullanıyorum en son ne zaman açtım hatırlamıyorum. Bulabilirsem deneyimlemeye çalışacağım, bakalım nasıl yaparız. Temmuza kadar laptop durur mu bilemiyorum bu arada, çok bir şey yok ama. Off of zor karar :)

Öncelikle bu fiyata kalır mı düşük ihtimal ama başka modeli düşebilir illay yazın bir indirime denk gelinir. YouTube bak orada FPS değerlerine göre ileriye dönük bir fikir olacaktır. Senin tercihin 1920×1200 iyidir lakin ben 2K düşünüyorum bana bakarak hareket etme tercihine bağlı ben uzun vadede gider diyorum. 4 5 sene sonra almasamda en fötü 50 FPS olacaktır.
 
Asus alın. Önündeki o serit dahil bütün rgb leri kapali kullanıyorum. Ancak gece klavyeyi kısmen aydınlatacak kadar açıyorum. 16" de 2k peşinde koşmak bence gerekmiyor. 2 işlemci de iş görür ama max güce ulaşabilmek adına HX işlemci tercih edilmesi iyi olur.
 
Hocam tamamen aynı özelliklere sahip rog ile legion arasından hangisini seçerdiniz? Nedeniyle açıklayabilir misiniz rica etsem. Ben iki laptopu da neredeyse birbirine denk görüyorum ve beni oyunlarda götürecekse 2k yı tercih ederim bunun cevabını arıyorum, sizin düşüncenizi çok merak ediyorum.
 
Attığınız laptoplar arasında seçim yapmakta zorlanmam, seçeceğim taraf belli şayet benim kriterlerime uysaydı (rog - bütçe, inç vs). Bizim karşılaştırdığımız laptoplar ayni fiyat civarında da olsalar aralarında bu kadar fark yok. 620h ile 650hx arasında oyunda kaç fps fark olur ki 3-5? Render programlarıyla ilgilenmiyorum. Beni düşündüren ekran kartının uzun vadede ekranın kalitesine yetmeyecek olması.

Makinelerin içindeki bileşenlerin aynı olduğunu varsayarsak genel materyal kalitesi soğutma wifi kartı anakart servis durumu cart curt hangisini seçerdiniz soruya bu taraftan bakabilir misiniz? Bu arada laptoplar arasında asusun lenovodan ram ve depolama miktarı ve hızı konusunda daha cimri davrandığını da biliyoruz.
 

Geri
Yukarı