Babamın yanında mı çalışmalıyım yoksa okumalı mıyım?

denizagr60

Femtopat
Katılım
20 Temmuz 2023
Mesajlar
0
Arkadaşlar, öncelikle babam kaporta ve boya işinde ve okulumu bıraktım, garsonluk gibi işlere girdim. Babam "gel dükkana sahip çık, ileride sen de benim gibi patron olursun" dedi. Ben de kendim düşünemedim size sormak istedim. Sizce babamın yanında meslek öğrenmeye mi girsem iyidir yoksa okula devam etmek mi?
 
Okulda paragraf çözmekten problem çözmekten bir şeyler yazıp okumaktan zevk almıyorsanız baba mesleği yapın. Ben hem okudum babamın mesleğini öğrendim hem de hemşirelik okuyorum ayrıca boş vakitlerimde garsonluk vb işlerde çalışıyorum size bağlı tamamiyle.
 
Hangisine daha yatkın olduğunu düşünüyorsan oradan devam. Eğer dandik bir üniversiteye milyonluk sıralamalardan alınıp ders çalışmadan yata yata okul bitirme hayalin varsa baba mesleğinden devam edip alaylı ol derim ben. Keza mektepli olmanın bu durumda neredeyse hiçbir anlamı olmayacaktır. En azından meslekte kendini geliştirirsin. O sektörü bilmiyorum ama bazen üniversite mezunu da isteyebiliyor iş yerleri, mesleğini yaparken açıktan bir üniversite bitirir onu da öyle halledersin. Herkesin üniversite bitirmesine gerek yok. Aşağılamak için söylemiyorum. Dünyanın başka bir ülkesinde yok böyle bir saçmalık. Konu liseyse bitir tabi. Ondan kaçmak sıkıntı olur.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı