Bilgisayar Ana Parçaları Yakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya kafanı yorma. Cpu soketini kır, harddisk yere falan 3-4 defa at, cpu iynesini kır, anakartın üzerinden bir şey kopar oldu bitti.
 
Ama anlaşılmasın istiyor. Fiziksel zarar vermeden yapılmalı.
 
Babam pc bozulmadan yenisi almayacağını soylediği için yazın başında Acer notebook'umu yakarak bozdum ve şuanda Lenovo G510u'mdan yazıyorum. Öncelikle bu işi yaptıktan sonra pişman olacaksın o kesin ama 2 ila 5ay arası ev halkı pc'siz kalınca elbet yola gelip bir pc alınıyor eve. Ben laptopun alt kapağını açtıktan sonra şırıngayla devrelere su döktüm ne hikmetse her seferinde duman çıktı ama kapandıktan sonra kuruyunca geri açıldı bilgisayar. Daha sonra elime bi kontrol kalemi alarak bir bir devreleri kısa devre ile yaktım ardından yeni aldığım ramleri söküp (kıyamadım yeni ramlere) eski ramlerli yan bi şekilde slota ters takarak orayıda iptal ettim.
Sonuç: Bilgisayar doğal olarak bakkala gitti ve orada sozde işinin ehli arkadaşlar 200tlye yapılabileceğini söylemişler,doğal olarak yapamadılar ve ev pc siz kaldı 4ay boyunca.Ben bir hafta pişmanlık çektim ama bunyem kaldırabildi hemen. :)
Bu arada pcyi bozduktan sonra hiç ellemedim ve pc'yi bozulduktan sonra ilk açan babam oldu, yani herhangi bir dayak,tırtıklama ve sözlü işkenceye maruz kalmadım.
Son olarak eğer bu işi yapacaksan önceden babana alttan alttan soyle bilgisayardan çıtırdamalar filan geliyor,çok yavaşladı bu gidici gibisinden.
 
Ramleri yuvaya tam oturtma. Sonra aç bilgisayarı. Spylerin dediği gibi yani.
 
Mantıklı açıklamalar ile durumu anlatmaktan yanayım ben.
Yaz tatili için söz al iyi karne karşılığında hem için rahat olur (kişiden kişiye değişir) şahsen ben öyle yapardım, güzel bir konuşma metni hazırla akşam Arka Sokaklar dizisi var bu bölüm biraz duygusal geçecek Hüsnü'nün masaya yumruk attığı an konuşmaya gir.
 
Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Sen sistemi komple yaktın diyelim. Ya baban almazsa ? Adam ona akşama kadar çalışıp tükettiği enerjiyi hiç sayıp para vermiş. Bence yakma.
 
Şöyle oluyor ben de bozdum ama benimki vahim oldu. Balkona çıktım evde kimse yok tabi. Açtım kasayı vurdum anakarta vurdum sabit diske abandım iyice babamlar geldi. Baba bilgisayar açılmıyor, tamam oğlum tamirciye götüreyim, dedi. Ben de zaten ona vereceğin parayı bana versen ben yeni bilgisayar alırım dedim 500 TL aldım üstüne koydum ve :) Yeni sistem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar çalışırken ramleri çıkart . Ramlerde kalıcı hasar olacaktır .

İlk defa bozmak isteyen gördüm :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Midyata pirince giderken elinde ki bulgurdan olma.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı