DC - Yeni DCU Evreni Hakkında Açıklamalar!

Umut000

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2019
Mesajlar
717
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, DC - DCEU evren artık bitti. Yeni DC - DCU evren başlayacak. James Gunn yönetici olacak ve 10 yıllık planlaması olacak. Yapılacak, hatta yarısı yapıldı bile. Filmleri ve dizileri hakkında kısa kısa, sizi sıkmadan anlatacağım. Umarım seversiniz ve yeni evrene giriş yaparsınız. Hadi başlayalım:

DC - DCEU evren için izleme sırası yapmıştım. Onu linke koyayım.


DCU evreni yeni tanıtım videosu, James Gunn tarafından duyuruldu. Videoda filmler ve diziler yer alıyor. İzleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DCEU evreni, başlangıçta doğrudan Warner Bros şirketine bağlıydı, bu nedenle tek başına karar alamıyordu ve sürekli yanlış adımlar atılıyordu. Ancak şimdi DCU evreni, DC stüdyosu olarak ayrı bir kuruluş haline geldi. Artık tek başına karar verecek, aynı şekilde Marvel'da MCU'nun ayrı bir şirketi olduğu gibi.

DCU evreni için 10 yıllık bir plan yapıldı. Bu planın başarılı olması durumunda, James Gunn evrenin yöneticisi olarak devam edecek.

James Gunn film ve dizi sorumlusu olacak. Peter Safran ise oyuncular, kostümler ve diğer yaratıcı yönlerden sorumlu olacak.

Her yıl iki film ve iki dizi yayınlanacak. Bu, DC'nin evreni daha hızlı bir şekilde genişletmesine ve yeni karakterleri tanıtmasına olanak tanıyacak.

Diziler, HBO Max platformunda yayınlanacak.

DCU evreninde geçmeyen filmler veya diziler "DC Elseworlds" adı altında geçecek. Örneğin, siyah Superman filmi çıkacaksa, bu film "DC Elseworlds" olarak adlandırılacak ve DCU evrenine bağlantısı olmayacak. Bağlantısızlığını vurgulamak için film, açılış jeneriği ve introsuyla "DC Elseworlds" olarak tanıtılacak. Öte yandan, Joker filmi DC Elseworlds kapsamında yer almayacak, çünkü eski yönetim Warner Bros tarafından yapıldı ve diğer bağımsız filmlerle ilişkisi bulunmuyor. The Batman filmi ise bağımsız bir yapım olacak, ancak "DC Elseworlds" olarak adlandırılacak mı? Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

DCU evreninde geçen filmler ve diziler, kendi jenerikleri, introsu ve logolarıyla sunulacak. (Marvel'un MCU filmlerinde olduğu gibi)

Filmler ve dizilerde seçilen oyuncular, animasyonlarda ve oyunlarda aynı seslendirmeye sahip olacak. Yani, örneğin Superman rolünü üstlenen oyuncu David Corenswet, animasyonlarda ve oyunlarda aynı şekilde seslendirme yapacak. Diğer oyuncularda da aynı durum geçerli olacak.

Artık oyunlar, DCU evreninde geçecek, yani bağımsız ve ilgisiz oyunlar olmayacak; doğrudan DCU evreni içinde geçecek. Ancak evreni öğrenmek için oyunu oynamak zorunlu olup olmayacağı henüz belirlenmedi.

1. Bölüm adı - Gods and Monsters (Tanrılar ve Canavarlar) - Çoğu film ve dizi henüz açıklanmadı, yakın zamanda göreceğiz. Şimdilik açıklanan film ve dizileri yazacağım.

1. Bölümlerde çoğu filmler ve diziler hakkında henüz açıklama yapılmamış. Bu detayları ilerleyen zamanlarda öğreneceğimizi düşünüyorum. Şu an için ise sadece açıklanan filmleri ve dizileri yazdım.

Filmler ve dizilerin çoğu çıkış tarihleri henüz belli değil, ancak bazıları için tarihler belirlendi.

Yazı çok uzun oldu ve okumak istemeyenler için yukarıda bir video linki paylaştım. İzleyebilirsiniz. Şimdilik bu kadar, kafanıza takılan bir şey varsa yazın, açıklamaya çalışırım. Teşekkürler.

Creature Commandos (DİZİ) (ÇIKIŞ 2024)
– Amanda Waller'ın canavarımsı mahkumlardan bir araya getirdiği özel harekat timinin yedi bölümlük animasyon dizisi olacak. James Gunn, ilk sezonun senaryosuna imza atan isim. Dizinin çıkış tarihi olarak 2024 planlanmaktadır.
Creature Commandos1.jpeg

dcu-creature-commandos-cast-v0-xt9lm062akta1.jpg



Waller (DİZİ) (ÇIKIŞ SÖYLENTİ 2024) – Viola Davis'in başrolünde olduğu dizi Peacemaker Takımı'nın üyelerini içerecek ve Christal Henry (Watchmen) ile Jeremy Carver (Supernatural) senaryonun teslim edileceği isimler olacak.
waller.jpeg



Superman: Legacy (FİLM) (ÇIKIŞ 2025) – James Gunn tarafından yazılan film, 2025 yılında vizyona girecek ve Clark Kent'in Kriptonlu köklerini, insan olarak yetiştirilmesi sayesinde nasıl dengelediği anlatılacak.
sadasdas.jpeg

the-cast-of-james-gunns-superman-legacy-so-far-how-are-yall-v0-4gwv0pt3jw1c1.jpg



The Authority (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – WildStorm'un karakterleri DC Evreni üyeleri olarak The Authority'e katılacak ve meseleleri doğru olduklarına inandıkları şekilde çözecekler.
FGFGF.png



Booster Gold (DİZİ) (ÇIKIŞ ?) – Gelecekten bir teknolojiyi günümüzde kullanarak bir süper kahraman gibi davranan Booster Gold'un hikayesini anlatacak.
ffff.jpeg



Lanterns (DİZİ) (ÇIKIŞ ?) – Bu devasa TV dizisi, intergalaktik polisler John Stewart ve Hal Jordan'ın karanlık bir gizemi aydınlatma serüveni olacak.
hhg.jpeg



The Brave and the Bold (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – DC Evreni, Batman ve Robin'i alışılmadık bir tarzda, Grant Morrison'ın çizgi roman serilerinden uyarlayarak bir baba ve oğul hikayesi olarak bizlerle tanıştıracak.
dfdsg.jpeg



Supergirl: Woman of Tomorrow (FİLM) (ÇIKIŞ ?) - Tom King'in ödüllü çizgi romanından uyarlanacak olan bilim kurgu ve macera türündeki film, Supergirl'ü seyircilere alışık olmadıkları şekilde sunmayı hedefliyor.
fgfgfgfgsa.jpeg



Paradise Lost (DİZİ) (ÇIKIŞ ?) – Amazonların ana yurdu ve Wonder Woman'ın doğduğu yer olan Themyscira'da geçecek olan dizi, tamamı kadınlardan oluşan adanın doğuşuna ve siyasi entrikalara sahne olacak.
lşlş.jpeg



Swamp Thing (FİLM) (ÇIKIŞ ?) – Film, Swamp Thing'in karanlık köklerini anlatacak bir orijinal hikayesi olacak.
oıoıo.jpeg



Peacemaker (DİZİ) (ÇIKIŞ 2. Sezon ?) – 1. Sezon DCEU evreninde geçerken, 2. Sezon artık DCU evreninde geçecek. Kafa karışıklığı önlemek amacıyla dizinin başlangıç jeneriği DCU evrenine uygun olarak değiştirilecek.
YY.jpg
 
DC animasyon evreni filmleri Türkiye'de vizyona girmiyorlar niyeyse. Crisis on ınfinite worlds filmlerini çok bekliyordum ama ne part 1 ne de part 2 vizyona girdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı