Dell Alienware 360Hz monitör 360 FPS'de yırtılma yapıyor

isotomil

Picopat
Katılım
21 Şubat 2024
Mesajlar
173
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, Dell Alienware 360Hz monitör almış olduğum yeni sistemim ile bir hevesle LoL gireyim dedim, demez olaydım. Oyun 144FPS'e sabitlemediğim haricinde deli gibi yırtılıyor, kasıyor ne yapmam lazım? Ne önerebilirsiniz? Ben bir şeyler denedim.
1) G-Sync aç kapa yaptım fark etmedi.
2) Montiörün kendi içinde Fast, super Fast, Extreme olmak üzere tepki süresi ile ilgili bir ayarı var 3 ayarı da ayrı ayrı değiştirdim fayda etmedi.
3) Driverım güncel kontrol ettim.
4) YouTube üzerinde videolar izledim ama pek bir şey bulamadım. Neredeyse hiçbir fikrim yok.
 
Masaüstü Hzni 360 kullanıyorsun değil mi? Borderless dene bir LoL içerisinde Hz değiştirme ayarı yok ondan masaüstündeki Hz i baz alıyor bir de LoL 240 FPS üstü sapıtıyor 240 FPS'e sabitle.
 
Masaüstü Hzni 360 kullanıyorsun değil mi? Borderless dene bir LoL içerisinde Hz değiştirme ayarı yok ondan masaüstündeki Hz i baz alıyor bir de LoL 240 FPS üstü sapıtıyor 240 FPS'e sabitle.
Her türlu pencere modunda denedim sonuç değişmedi. Ben zaten çerçevesiz kullanıyorum normalde de. Lol içinde 240HZ'e kadar var ama 240HZ ve sınırsız da yine yırtılma olduğu gibi 200HZ'de nispeten daha az olup 144HZ'de optimal çalıştığı bir durum söz konusu.
 
Bence önce farklı bir oyunda denemelisiniz.
Valorant için de deniycem ama ben özünde LOL oyuncusuyum dolayısıyla LOL özelinde bir çözüm arıyorum. Bir sürü video ve yazı okudum hâla bir çözüm bulamadım... Bu işlerden anlayan birisine denk gelebilsem çok iyi olacak.
 
Hocam konudan bağımsız, LoL için neden 360 Hz aldınız?
 
Aslında Valorant için aldım ama bir o kadar da LoL oynuyorum. Şu aralar LoL ağırlıklı oynuyorum ve monitörü çok uyguna denk getirdim.

Hayırlı olsun hocam, klasik Riot oyunu çok bir optimizasyon beklememek lazım.
 
Ne diyeyim deniycem elimden geleni... Nvdia Grapichs üzerinden uygulama seçerek FPS'i otomatik kısıtlıyorum yine naifle... Yarın harici bir uygulama indirip deniycem de 240FPS'de de 240HZ tutmuyor... Bir garip, baya garip. Bunu oynayan nasıl oynamış çok merak ediyorum. Bir tane Allah'ın kulu da yok 360hz LoL videosu yapan.
 
1713851830919.png

Hocam FPS sınırı koyar mısınız bu şekilde.
 

Geri
Yukarı