Dershaneye yazılmalı mıyım?

Hocam sizde bir sene sonra sınava girin, hemen olacak diye bir şey yok bir yıl boyunca sınava çalışırsınız daha iyi olur.
 
Ya imkanım fazlasıyla var, iyi bir dershaneye gidebilirim ancak zamanımı yok edecek tamamen.
Meslek lisesi okuduğum için matematik bilgim 0, fen bilgim 0, türkçe bilgim 0.

Evde kitap ile olacağa benzemiyor açıkçası.
Staj işi de öyle askıya alınabilecek bir iş değil, sorumluluk gerektiriyor, iş saatleri içerisinde test falan çözemem yani :)

9 ay uyumamaya değer mi?
Çünkü eğer yazılırsam her sabah 6'da kalkmak zorunda kalacağım, okul sonrası veya hafta sonu zamanım olmayacak, zaten spor amaçlı birkaç kurs var.

Dershanesiz olmaz mı bu iş? Gerçekten matematik bilgim yok, ve ben sayısalcıyım.
Değer, yoksa çok pişman olursun.
 
Stajın işi önemliyse o zaman seneye girersin, bu seneki sınav deneme olur. Seneye dershaneler kapanacak diyorlar ama hepsi kapanmayacak. Bu sene mezun olursan seneye hafta içi her gün gidersin eğer staj işi önemliyse.
 
Kesinlikle 1 sene falan uzatmayı düşünmüyorum. Aldığım puana göre iyi bir 4 yıllık üniversiteye alıp başımı gideceğim.
Şuan çalıştığım yer gerçekten iyi bir yer, referans olarak kullanabileceğim, ileride devam edebileceğim nitelikte bir yer, gerçekten önemli. Derslerimle ilgilendiğim kadar iş yerimle de ilgilenmem gerekiyor yani.

Kesin olarak gideceğim arkadaşlar, hatta hiç vakit kaybetmeyip hafta sonunda başlamış olacağım.
Tek merak ettiğim şey şu : Sizce yapabilir miyim ?
O boş kafayı doldurabilir miyim?
 
Bu hayatta zevklerden arınmanın, sadece çalışmanın gerektiğini düşünüyorum. Veya hayatın %95 ini çalışmaya ayırmak gerekli. Bence git Gökhan. Etrafında hocaları sevilen ve ilgilenen dershane ara. Çözemediğin konu, soru olursa ben yardım edebilirim sana. Ama yakında internetle bağlantımı keseceğim. Sadece ders dinlemek için tutuyorum bilgisayarı.
 
Sayısalcı olup matematik, fen gibi derslerin 0 diyorsan işin çok zor. 1 senede bu temeller kolay atılamaz. Dershaneye gitsen bile çok fazla artış sağlayamazsın. Tavsiyem bu tür derslerde eksikliklerin varsa özel ders almandan yanadır. Birebir etkileşimli olarak kendini geliştirmen lazım.

İnternetten eğitim videoları var onlarla da takviye etmen gerekir. Ayrıca dershaneye gitmesen bile deneme sınavlarına ücretli de olsa mutlaka katıl. Yarış içerisinde olup kendi durumunu görmelisin.
 
Bence sıfır bilgiyle (sıfır değildir ama öyle varsayalım) 4 senelik bir üniversiteyi evde çalışarak kazanmak zor iş. Yani dershaneye giderek eskiden zordu şimdi daha kolay diyorlar ama sen evde çalışacağım diyorsun, bilmiyorum. Belki zorlarsan şu yeni çıkan üniversitelerden birini kazanır mısın bilmem? Belki Doğu'da bir üniversite olur.

Evde kitap alıp çalışsan takıldığın yerler olursa ne yapacaksın? Evde bu iş zor olur, bence ya dershaneye git fakat "staj var" diyorsun yada seneye gidersin. Bu sene dershaneye gitsen sanırım ödediğin para boşa gitmiş gibi olacak, belki biraz zorlarsan 2 senelik kazanırsın.

Meslek liselerine 2 yıllık üniversiteler sınavsız değil miydi? Belki 2 senelik meslek yüksek okuluna girer sonra dikey geçiş yaparsın ama onunda sınavı oluyordu sanırım.
 
Ya aslında 0 bilgi falan değil, 3 aylık tatilin de etkisiyle kafayı boşalttım tabi biraz :)
Türkçe bilgim aslında 0 değil, aynı şekilde matematik ancak şuan test kitaplarında gördüğüm soruları çözemiyorum.

Çünkü dershane bu soruların çözümlerini anlatalı 1,5 ay oldu. Ben 1,5 ay geç yazılmış olacağım dershaneye.
Belki de bu boşluk beni rahatsız ediyor. Yoksa yani yapmasına yaparım.

Fizik-Kimya dersleri zaten oldu olası kolay gelmiştir bana, tabi lisede o da zorlaşıyor. Bol bol test çözeceğime inanıyorum, okul olsun ev olsun.

Şuan ne olacağını bilmediğim için bu kadar karamsar konuşuyorum. Belki de 1 hafta sonra soruları tıkır tıkır çözmeye başlayacağım veya bön bön tahtaya bakıp kalacağım, yinede her halükarda dershaneye gitme kararı aldım.

Bu arada gittim görüştüm, dershane için 2 saat erken çıkmama izin verilmedi :) Stajyerlik hayatıma da 17.9.2014 tarihinde başlamış olacağım.
Bakalım kimler çıkacak yarın karşımıza :)
 
Boş vaktim kalmayacak diyorsun ya, bizim edebiyat hocamız: "bu yıl eşek gibi çalışın hayatınızın geri kalanını rahat geçirin" derdi. Bende senin gibi lise 4'e gidiyorum. Staj 3 gün, okul ise 2 gün. Dershaneye de gidiyorum gerçekten faydası oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim, hem maddi olarak imkanım da var diyorsun. (y)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı