Ekran kartı macunu nasıl?

Zikkecii

Kilopat
Katılım
2 Ağustos 2014
Mesajlar
157
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Macun ve termal padlerin durumu nasıl? Değişim zamanı gelmiş mi?
RTX 3090
20240428_115524.jpg
 
Macuna buradan bakınca kuruduğu ve hatta bu yüzden esnekliğini kaybettiği için sıcaklık farkından ötürü genleşip büzülememesi sebebiyle çatlakların oluştuğu görülüyor. Tabi sen eline alıp kontrol edersen daha iyi anlaşılır.

Viskozitesi düşük olanlardan kaçınmak suretiyle termal iletkenliği en az 7-8 W/mk olan bir macunu alıp sürmeni tavsiye ederim. Bu anlamda örnek istersen, bedava verseler dahi Arctic MX-4 kullanmamalısın. MX-6 olabilir.
 
Macuna buradan bakınca kuruduğu ve hatta bu yüzden esnekliğini kaybettiği için sıcaklık farkından ötürü genleşip büzülememesi sebebiyle çatlakların oluştuğu görülüyor. Tabii sen eline alıp kontrol edersen daha iyi anlaşılır.

Viskozitesi düşük olanlardan kaçınmak suretiyle termal iletkenliği en az 7-8 w/mk olan bir macunu alıp sürmeni tavsiye ederim. Bu anlamda örnek istersen, bedava verseler dahi Arctic MX-4 kullanmamalısın. MX-6 olabilir.

Padler ne durumda peki ve en kaliteli termal macun nedir?
 
Padler ne durumda peki ve en kaliteli termal macun nedir?
Pedleri buradan anlamıyorum açıkçası. Macun ise biraz önce adını andığım MX-6 ekonomik seçenekler arasında önerimdir ve başarılı olduğunu bizzat tecrübe ettim.

İlla en iyisini istiyorsan sıvı metal içerikli Thermal Grizzly Conductoanut alırsın. Kendisi elektriksel iletken olduğu için GPU etrafına yalıtım amaçlı conta gibi kuruyan özel macun sürüyorlar. Bu kadar zahmete ve paraya değmez tabi. O markadan Hydronaut veya Kryonaut Extreme daha mantıklı. Bir de Zalman ZM-STC10 iyi gibi gözüküyor. Tabi bunları detaylı araştırmadığım için kendi kullandığım MX-6'yı önerdim.
 

Geri
Yukarı