En iyi bas EQ ayarı nedir?

XxOrhanxX

Centipat
Katılım
28 Aralık 2022
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba şu anlık bir uygulama kullanmıyorum Samsung'un kendi EQ ayarından yapıyorum çünkü spofitydan dinliyorum 100'de 95 phonk dinliyorum basslar yetersiz gelmeye başladı tam o bassı alamıyorum kullandığım kulaklık JBL Tune 225TWS kulak içi bir kulaklık yüksek sesli temiz ve basslı bir EQ önerir misin?

Screenshot_20231212_215155_Sound quality and effects.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Basları arttırmak için:
Özel seç;
63: +10
125: +8
250: +6
500: +4
1000: +2
Geri kalanı 0.

Kulaklığınız için opsiyonel olarak:
2000: -5
4000: -1
8000: -3
20000: +3
 
Son düzenleme:
Öncelikle kullandığınz kulaklığın bass frekansları yeterince güçlü değil. 20Hz -20khz cevabı var.
Bluetooth olması nedeni ile iyi bir performans beklemeyin. Bass frekansları yükselttiğinizde distortion oluşacaktır.

Samsung EQ uygulaması beş para etmez. Frekans yükseltince genel sesi kısıyor. ve hatalı çalışıyor ayrıca Sub bass frekansları için ihtiyacınız olan 30Hz frekansına müdahale edemiyorsunuz. Onu kullanmayın. bütün ayarlarını sıfırlayın EQ yu flat hale getirin, Dolby açıksa kapatın. UHD ölçekleyici ve Adapt Sound u kapatın. Daha sonra Google play den aşağıda önerdiğim uygulamayı kurun. Daha sonra da Samsung un kendi EQ su ile hiç işiniz olmasın.

Not: uygulamayı dikkatli kullanın. Ses yüksekliğini çok arttırırsanız kulaklıklar zarar görebilir. EQ kapalı iken duyduğunuz genel sesi aşmamaya dikkat edin.

 
Son düzenleme:
Öncelikle kullandığınz kulaklığın bass frekansları yeterince güçlü değil. 20Hz -20KHz cevabı var.
Bluetooth olması nedeni ile iyi bir performans beklemeyin. Bass frekansları yükselttiğinizde distortion oluşacaktır.

Samsung EQ uygulaması beş para etmez. Frekans yükseltince genel sesi kısıyor. Ve hatalı çalışıyor ayrıca sub bass frekansları için ihtiyacınız olan 30Hz frekansına müdahale edemiyorsunuz. Onu kullanmayın. Bütün ayarlarını sıfırlayın EQ yu flat hale getirin, Dolby açıksa kapatın. UHD ölçekleyici ve adapt sound u kapatın. Daha sonra Google Play'den aşağıda önerdiğim uygulamayı kurun. Daha sonra da Samsung'un kendi EQ su ile hiç işiniz olmasın.

Not: Uygulamayı dikkatli kullanın. Ses yüksekliğini çok arttırırsanız kulaklıklar zarar görebilir. EQ kapalı iken duyduğunuz genel sesi aşmamaya dikkat edin.


Hocam ben geç gördüm kulaklık falan değişti şimdi sizin dediğiniz uygulamayı indirdim de EQ ayarı için bir öneriniz var mıdır?
 
Hocam ben geç gördüm kulaklık falan değişti şimdi sizin dediğiniz uygulamayı indirdim de EQ ayarı için bir öneriniz var mıdır?

EQ ayarı, kullandığınız kulaklığa ve sizin duyumunuza göre değişen bir şeydir. Frekansları deneme yanılma ile iyi duyduğunuz pozisyonlara çekin. Genelde V shape uygulanır. Başlangıç noktanız olsun.
 
En son Samsung Music'ten EQ ayarı kalkmıştı. Geri gelmesi çok iyi olmuş.
 

Geri
Yukarı