Fatih VPN ile çalışmamaya başladı

Hocam mesajları okumadınız galiba. Konuyu açtıktan sonra VPN bulduğumu hatta soranlara da önerdiğimi fark etmediniz sanırım.
Yine de teşekkürler.
3 sayfa mesaj var, konu içeriğini okudum yazdım direkt mesajlara bakmadım. :)
 
Ben de Norda bağlanamıyorum. ISS engelliyor, bu arada çalışan vpnleri kullanmayın çünkü mantıken kullandığınız vpn servisleri engellenmiyorsa ya veri satıyordur ya da şifreleme düzeyi yeterli değildir .d
 
Ben de norda bağlanamıyorum. ISS engelliyor, bu arada çalışan VPN'leri kullanmayın çünkü mantıken kullandığınız VPN servisleri engellenmiyorsa ya veri satıyordur ya da şifreleme düzeyi yeterli değildir. D

Yok hocam mantıken engellenmiyorsa ya MEB biraz andaval olduğu için gözden kaçırmıştır ya da paralı serverleri reklam vb. karşılığında ücretsiz sınırlı olarak kullanma izni veriyorlardır.
 
Yok hocam mantıken engellenmiyorsa ya MEB biraz andaval olduğu için gözden kaçırmıştır ya da paralı serverleri reklam vb. karşılığında ücretsiz sınırlı olarak kullanma izni veriyorlardır.

Hocam belirli VPN'ler hariç bağlanılamıyor ya acaba diğer VPN'lerin erişimi açılma ihtimali var mıdır yoksa bir daha açılmaz mı?
 
Tabi ki, İnternet kısıtlaması adından da anlaşılacağı üzere ISSlerin internet kullanımını kullanıcılarına kısıtlamasıdır. Örneğin, yakın zamanda twitch platformuna , 2017 yılında da wikipediaya erişim engeli getirilmesi. İnternet kısıtlaması bulunmayan bir ülkede ISSler bu tip bağlantıları engelleyemez. Ayrıca İnternet kısıtlaması bulunan ülkelerde ISSler Derin Paket İncelemesini hem belirli kullanıcılarda hem de rastgele kullanıcılarda kullanır.


2010 sonlarında sistem kurulumu başlanmış ve ulusal izleme faaliyetlerine başlanılması için birimler oluşturulmuştur. Ancak 2014 yılına kadar istenen büyük ölçüde sağlanılamamıştır. Aynı yıl Türk Telekom tarafından bir Amerikan ağ yönetim şirketi Sandvine' a hükûmet tarafından talep edilen sistem kurdurulmuştur. 2015' ten sonra ise Türk Telekom tarafından BTK' nın sansür veritabanı doğrultusunda paketlerin düşürülmesi veya manipüle edilmesi için de kullanılmaya başlanmıştır.

Aynı zamanda 2016'dan itibaren VPN'leri (özellikle OpenVPN protokolünü) tespit edip engellemek için DPI kullanılmaya başlanmıştır.
 

Geri
Yukarı